Ny seger för Rögle – besegrade Linköping på bortaplan

Linköping fick en mardrömsstart mot Rögle när man gav bort 1-0 redan efter 66 sekunder.
Sedan fortsatte matchen på den inslagna vägen och LHC blev nollade på hemmaplan mot Rögle, som vann med 2-1.

Rögle har lämnat bottenstriden samtidigt som Linköping kämpar för att hålla i sin topp sex-placering. När lagen möttes blev det också en mardrömsstart för östgötarna.

Redan efter dryga minuten slog William Worge Kreü en klassisk indianare till Adam Tambellini som väntade ut Jonathan Myrenberg innan han sköt 1-0.

Kom en sen reducering

Rögle fortsatte sedan ha kontroll på matchen och tog med sig 1-0-ledningen in till den andra perioden. Där lyckades man också utöka ledningen till 2-0 genom Lian Bichsel. Ett resultat som man också lyckades spela på resten av matchen.

Markus Ljungh reducerade förvisso i slutminuterna men närmare än så kom man aldrig.

Rögle gjorde 3-1 i tom kasse men det målet dömdes bort för offside.

TV: Då förstod Lindholm att han skulle lämna Calgary