Björklöven förlorar hemma igen – Östersund vinner i Umeå

Björklövens hemmaspöke fortsätter.
Under onsdagskvällen förlorade “Löven” med 4-1 hemma mot nästjumbon Östersund.
– Björklöven skulle nästan behöva åka buss till sina hemmamatcher för att få någon förändring i mindset, säger TV4-experten Fredrik Söderström.

Förra veckan bröt Björklöven sin tunga hemmasvit på fem raka förluster genom att besegra Södertälje med 1-0. I söndags vann de sedan även också med 5-4 borta mot serieledande Brynäs.

Men under onsdagskvällen föll “Löven” tillbaka i gamla vanor igen. De förlorar nämligen hemma mot nästjumbon Östersund med 4-1 och Björklöven har alltså förlorat sex av sina sju senaste hemmamatcher.

Björklöven dominerade spelet i den första perioden – men det var ändå jämtarna som tog ledningen. Jere Jokinen har lånats in från Finland och gjorde i kväll sin tredje match i ÖIK-tröjan. Då spräckte han målnollan genom att ge Östersund ledningen efter knappt 14 minuters spel.

Expertens kritik: “En match man ska vinna”

I den andra perioden fick Östersund sedan en drömstart då de kom i en spelvändning och Sebastian Benker sköt ett skott som gick in bakom nye Björklövenkeepern Niklas Svedberg för 0-2 i matchen.

Hemmalaget fick dock kontakt i slutet då Jacob Olofsson reducerade till 2-1 i powerplay två minuter innan paus. Men Östersund var ändå i ledning inför tredje perioden.

– Björklöven skulle nästan behöva åka buss till sina hemmamatcher för att få någon förändring i mindset. Man gör på många sätt en bra karaktärsmatch i Gävle mot Brynäs och nu tar man emot Östersund hemma, det är en match man ska vinna, säger TV4:s expert Fredrik Söderström.

Målvakten stängde ner Björklöven

I slutperioden inledde Björklöven sin jakt på en kvittering och skapade chanser men Östersundsmålvakten Andreas Ljunggren höll tätt. Samtidigt fortsatte bortalaget att hota med sina kontringar.

Östersund fick spela powerplay i slutet av matchen och kunde få klockan att gå och få stopp på Björklövens kvitteringsjakt. Under slutminuterna var det i stället Östersund som skapade hetare målchanser.

Björklöven lyckades inte göra något 2-2-mål utan Östersund kunde hålla undan och vinna sedan både Isak Garfve och Sebastian Benker gjort mål i tom kasse för bortalaget.

“Löven” vann skotten med hela 28-10 i matchen men Östersund kunde alltså ta hem segern med 4-1 uppe i Umeå. Andreas Ljunggren räddade då 27 av 28 skott i ÖIK:s vinst.

Björklövens kräftgång fortsätter därmed och trots seger i toppmatcherna mot Södertälje och Brynäs så förlorar de nu återigen på hemmaplan mot ett bottenlag i serien.

Björklöven – Östersund 1–4 (0-1,1-1,0-2)

Björklöven: Jacob Olofsson.
Östersund: Sebastian Benker 2, Jere Jokinen, Isak Garfve.

TV: Rasmus Dahlins tre snyggaste mål 23/24