Emil Alba.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Uppgifter: Luleå visar intresse för Emil Alba

ANNONS

Emil Alba har gjort poängsuccé i Hockeyallsvenskan den här säsongen. Nu har Luleå anmält sitt intresse för forwarden, rapporterar Norrbottens-Kuriren.

Med sina 33 poäng på 37 matcher ligger Emil Alba på en tredjeplats i Södertäljes interna poängliga. Poängskörden är redan nu hans bästa i hockeyallsvenska sammanhang och framgångarna i SSK har inte gått klubbar högre upp i hierarkin obemärkt förbi.

Enligt Norrbottens-Kuriren ska nu Luleå ha anmält sitt intresse för forwarden inför nästa säsong.

“Han har fullt på fokus på Södertälje och jag har ingen kommentarer till det”, svarar Albas agent Robin Borg i ett sms till tidningen.

Åttonde säsongen i Hockeyallsvenskan

Den 26-årige forwarden har kontrakt med Södertälje över nästa säsong, men har fram till slutet av juni att skriva på ett kontrakt med en SHL-klubb i enlighet med det avtal som gäller mellan SHL och Hockeyallsvenskan.

Alba är inne på sin åttonde säsong i Hockeyallsvenskan och har förutom Södertälje även representerat MoDo och Västervik på allsvensk nivå. På 349 matcher i Hockeyallsvenskan har Emil Alba producerat 148 poäng.


TV: Victor Hedmans snyggaste poäng från säsongen

Den här artikeln handlar om: