Sverige är klara för final i ungdoms-OS.
Landslag

Sverige klara för final i ungdoms-OS – körde över Tyskland

Sverige är klara för final i ungdoms-OS i Sydkorea. Detta efter att man körde över Tyskland med 6–1 i semifinalen under natten till tisdag, svensk tid.

Efter att ha vunnit bägge gruppspelsmatcherna mot Norge (5–1) och Japan (2–1 efter straffar) väntade Tyskland i semifinalen av ungdoms-OS i Sydkorea för det svenska U16-damlandslaget.

Sverige hade med sig en 1–0-ledning efter den första perioden, innan man gjorde ett vinnande ryck i mittakten där svenskorna kunde dra ifrån till en 4–0-ledning. Två tidiga mål i inledningen av tredje perioden säkrade segern som till slut skrevs till 6–1 för Sverige efter att Tyskland tröstmålat sent i den tredje perioden.

Schweiz eller Japan i final

Tilde Grillfors stod för två mål och en assist i matchen, medan Alva Vitalisson, Nova Segerljung Svanefjord, Malva Lindgren och Disa Carlsson stod för de övriga svenska målen i semifinalkrossen. Tilde Wyckman vaktade den svenska kassen och noterades för elva räddningar.

I finalen väntar antingen Schweiz eller Japan. Den matchen har nedsläpp klockan 09:00 under tisdagsmorgonen.

Sverige – Tyskland 6–1 (1–0, 3–0, 2–1)
Sverige: Tilde Grillfors 2, Alva Vitalisson, Nova Segerljung Svanefjord, Malva Lindgren, Disa Carlsson.
Tyskland: Friederike Pfalz.

TV: Adrian Kempes jättemiss