Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Ottawa vände och vann: "Visade vår mognad"

ANNONS

Underläge 0–3 efter den första perioden. Då skakade Ottawa-tränaren Jacques Martin om i laget – som gick ut och vände och vann mot Nashville Predators.
– Vi visade vår mognad, säger lagkaptenen Brady Tkachuk.

Det såg riktigt illa ut för Ottawa Senators efter den första perioden i nattens möte med Nashville Predators. Hemmalaget hade släppt iväg gästerna till en 3–0-ledning via mål från Michael McCarron, Philip Tomasino och Jakov Trenin.

I periodpausen valde tränaren Jacques Martin att byta ut den danske målvakten Mads Søgaard till förmån för Joonas Korpisalo och gjorde om i formationerna för att väcka laget.

– Jag ville inte vänta för jag kände att laget behövde lite av en chock. Jag ville väcka resten av killarna. Vi bytte målvakt, gjorde om i formationerna och fick en nystart för att skapa lite mer press, säger Martin till NHL.com.

Vände 0–3 till 4–3

Draget föll väl ut för hemmalaget.

I den andra perioden lyckades Senators hämta upp 0–3-underläget till ett 3–3-läge via mål av Drake Batherson, Tim Stützle och Brady Tkachuk innan Claude Giroux fullbordade vändningen med sitt 4–3-mål i förlängningen.

– Vi visade vår mognad från alla lärdomar. Tidigare hade vi kunnat släppt iväg den här matchen, men vi höll oss kvar i matchen, fortsatte spela vårt spel och och fokuserade verkligen på att göra det som ett lag, säger lagkaptenen Brady Tkachuk.

Filip Forsberg lämnade isen poänglös för sitt Nashville, medan Gustav Nyquist hade sämst plus/minus-notering av samtliga spelare på isen med sin minus tre-notering. I Ottawa spelade Erik Brännström elva minuter och var, liksom Forsberg, minus två i plus/minus-statistiken.

Ottawa Senators – Nashville Predators 4–3 e. sd (0–3, 3–0, 0–0, 1–0)
Ottawa: Drake Batherson (17), Tim Stützle (11), Brady Tkachuk (21), Claude Giroux (15).
Nashville: Michael McCarron (7), Philip Tomasino (6), Jakov Trenin (8).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL