Foto: Bildbyrån & TV4 (Montage)
SHL

Axel Smeds satte första målet i SHL - runt stjärnorna

ANNONS

Efter fem raka förluster kastade Rögle om i kedjorna. 
19-årige Axel Smeds fick chansen med stjärnorna - och avgjorde med sitt första mål i SHL. 
– De gör det enkelt för mig, säger han i TV4 efter 1–0-målet. 

– Ett plus ett blir tre när han (Axel) spelar med tvillingbrorsan. Axel är en målskytt som är stark på puck. Tillsammans är det ett av seriens bästa radarpar. I och med att de gör varandra bättre. Det är ett brödrapar som Westerholmarna, Sedinarna eller Abbotts. De har varit ledande i vårt lag. 

Det var Max Bohlins ord när han förra säsongen beskrev tvillingarna Axel och Viktor Smeds för hockeysverige.se. Därefter vann de alla SM-guld med J20 och har klivit upp i SHL, Bohlin i tränarstaben och tvillingarna som juniorer i utkanten av truppen.

Till kvällens SHL-möte med Örebro skickades Axel Smeds in bredvid Rodrigo Abols och Anton Bengtsson i lagets förstakedja. Det hela ledde till att han fick jubla för första gången i SHL och kysstes på huvudet av tränaren Roger Hansson. 

– Det var kul. Jag fick en bra pass av Viljanen där så det var bara att sikta in mig och skjuta. Jag såg Abols skymma bra och att han var på väg åt vänster, så det var bara att skjuta, säger han i TV4 efter första SHL-målet och fortsätter om att spela med stjärnorna: 
– De gör det enkelt för mig. Jag försöker bara spela mitt spel så mycket som det går. Det är inga problem. 

Rögle höll sedan undan och vann med just 1–0. Därmed blev Smeds stor hjälte för Ängelholmsgänget.

Kvällens match var Axel Smeds femte i SHL-truppen denna säsong, medan Viktor Smeds varit uppe vid två tillfällen. Utöver spel med J20 har de båda 04:orna varit ute på lån i Kristianstad i Hockeyettan. 

Viktor och Axel Smeds. Foto: Simon Eld.

Se målet nedan:


TV: Rasmus Dahlins tre snyggaste mål 23/24


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL