Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Emil Alba stängs av för en domarpååkning

ANNONS

Emil Alba blir nästa spelare att stängas av för en kollision med domaren. SSK-forwarden får sitta på sidan i två matcher.
– Alba gör till synes ingen som helst ansträngning för att undvika kontakten, skrev situationsrummet i sin anmälan.

Emil Alba blir nästa spelare att bli avstängd efter att ha åkt på domaren. Mest uppmärksammad var kanske Albin Lundins avstängning där Timråspelaren blev friad efter en överklagan till Riksidrottsnämnden.

Det var i matchen mot Mora i den andra perioden som krocken inträffade där domaren Robin Jacobsson ramlade i isen. Någon utvisning på isen blev det inte, men situationsrummet valde att anmäla forwarden till disciplinnämnden.

“Robin blir påkörd av Emil Alba fot mot fot. Alba gör till synes ingen som helst ansträngning för att undvika, eller försöka undvika, kontakten som orsakar att Jacobsson faller handlöst till isen utan möjlighet att skydda sig själv,” skriver situationsrummet.

Under eftermiddagen meddelade disciplinnämnden att Emil Alba nu har stängts av i två matcher för kollisionen. 


TV: Adrian Kempe med en kandidat till årets miss

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL