Andreas Falk och Elias Salomonsson.
Foto: Bildbyrån
SHL

Andreas Falk om Skellefteås avstängningar: “Har inte lyckats hylla kylan”

ANNONS

Elias Salomonsson stängdes av fyra matcher efter en tackling i lördags. 
Därmed har Skellefteå dragit på sig nio avstängningar den här säsongen – överlägset mest i SHL. 
– Det är något vi diskuterar. Vi vill spela på gränsen hela tiden, men i år har vi inte lyckats hålla kylan i de små ögonblicken, säger assisterande tränaren Andreas Falk till Norran

I lördagens match mot Rögle delade 19-årige backen Elias Salomonsson ut en tackling på Simon Zether som tog högt upp och efteråt fick Skellefteåförsvararen en fyra matcher lång avstängning då det är hans andra straff den här säsongen. 

Efteråt kommenterar nu Skellefteås assisterande tränare Andreas Falk straffet. Det är tredje gången den här säsongen som Salomonsson stängs av, två gånger i SHL och en gång på JVM. 

– Elias är en ung spelare som har en ganska stor kropp och är explosiv. Han måste välja sina tillfällen när han ska använda kroppen, säger Falk till Norran.

Skellefteå – SHL:s fulaste lag? 

Statistiskt sett är Skellefteå det klart fulaste lagen i SHL. De har 425 utvisningsminuter vilket är 42 utvisningsminuter mer än Oskarshamn som drar på sig näst flest utvisningar. 

Salomonssons avstängning är också den nionde (!) avstängningen som drabbar Skellefteå. Totalt i ligan har 24 avstängningar delats ut och Skellefteå har alltså stått för 37,5 procent av alla stängningar i SHL den här säsongen. 

– Det är något vi diskuterar. Vi vill spela på gränsen hela tiden, men i år har vi inte lyckats hålla kylan i de små ögonblicken och splittsekunderna som avgör. Där måste vi bli bättre, säger Andreas Falk och fortsätter: 
– Det fysiska är en del av sporten. Ibland vi bli för ivriga i vårt offensiva spel. Vi behöver tänka till och inte alltid vinna pucken där och då, man kan få motståndarna i en fälla och vinna pucken i en senare situation. Vi har varit för ivriga och vi pratar om det. Vi måste fatta snabba och kvickare beslut.

Trots den stora mängden utvisningar och avstängningar så går det fortsatt bra för Skellefteå som ligger fyra i SHL-tabellen med 65 poäng.


TV: John Klingberg om skadan och framtiden

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM