Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Nathan MacKinnon förlänger monstersviten – jämsides med Bobby Orr

Med ett mål och en assist i nattens 5–1-seger över Los Angeles förlängde Nathan MacKinnon sin poängsvit på hemmaplan till 25 raka matcher. Därmed går superstjärnan upp jämsides med Bobby Orr när det kommer till längsta poängsvit på hemmaplan från säsongsstart.

Colorado Avalanche har spelat 25 matcher på hemmaplan den här säsongen. I samtliga av dessa matcher har Nathan MacKinnon skrivit in sig i poängprotokollet.

I natt stod Avalanches superstjärna för ett mål och en assist i 5–1-segern över krislaget Los Angeles Kings, vilket innebär att han nu är jämsides med legendaren Bobby Orr för den näst längsta poängsviten på hemmaplan från säsongsstart. Orr gjorde poäng i 25 raka hemmamatcher under säsongen 1974/75.

Rekordet: 40 raka matcher

För att slå Wayne Gretzkys rekord behöver MacKinnon göra poäng i samtliga hemmamatcher den här säsongen, då Gretzky stod för poäng i 40 raka hemmamatcher från säsongsstart under säsongen 1988/89 med Los Angeles.

MacKinnon öppnade sitt poängkonto i slutskedet av den första perioden av nattens match, då han utökade lagets ledning till 3–0 med ett rappt handledsskott. Kanadensaren fanns sedan med i förarbetet till Cale Makars 5–1-mål i powerplay i den tredje perioden.

Kings facit: Två segrar på 15 matcher

I och med nattens två poäng återtog MacKinnon ledningen i NHL:s poängliga, då han nu stått för 84 poäng (31+53) på 49 matcher för Avalanche denna säsong. 53 av dessa poäng har kommit på hemmaplan, vilket är tolv poäng bättre än de delade tvåorna Nikita Kutjerov och Connor McDavid.

För Kings var förlusten lagets 13:e på de 15 senaste matcherna. Laget ligger nu på en av wild card-platserna i den västra konferensen, men har bara en poäng ned till St. Louis som just nu ligger utanför slutspelet.

Colorado Avalanche – Los Angeles Kings 5–1 (3–0, 1–1, 1–0)
Colorado: Logan O'Connor 2 (13), Nathan MacKinnon (31), Josh Manson (6), Cale Makar (12).
Los Angeles: Kevin Fiala (12).