Filip Forsberg med viktigt mål i Nashvilles slutspelsjakt

Filip Forsberg blev en av hjältarna när Nashville i natt 3-2-besegrade Minnesota. Han överlistade Filip Gustavsson med en styrning och gjorde ett efterlängtat mål.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Filip Forsberg har varit en av de mer produktiva svenskarna genom hela säsongen. Men inför nattens viktiga match mot Minnesota hade han gått mållös från fem raka framträdanden.

Vid ställningen 1-1 i upptakten av den tredje perioden fick han dock stopp på ‘torkan’. Roman Josi tog ett slagskott från blålinjen, som Forsberg fick en touch på och lyckades styra in. Målet var den svenske stjärnforwardens 23:e för säsongen.

– Pucken var ju på väg mot magen, och så får Forsberg träff på den med klubban och pucken går stolpe in, suckade Minnesotamålvakten Filip Gustavsson efter matchen.

Eriksson Ek fortsatt glödhet

Nashville låg faktiskt under med 1-0 inför tredje perioden, men gjorde tre raka mål på Gustavsson och gick upp i en 3-1-ledning. Minnesota gjorde det lite spännande genom att reducera med knappt fyra minuter kvar, men Nashville lyckades hålla undan.

– Det är lätt att bli frustrerad om man ligger under med 1-0 efter två perioder, och skapar chanser utan att göra mål. Men vi höll oss kvar vid vårt spel och gav dem inte mycket alls i tredje perioden. Vi spelade bra försvarsspel, konstaterade Roman Josi som gjorde 1+1 i segermatchen.

Filip Forsberg blev inte ensam målskytt i matchen. Stekhete Joel Eriksson Ek slog också till, och har nu gjort 6+5 på de sex senaste matcherna. Han är bara fem mål ifrån att tangera sin målbästa notering i NHL. Svensken står på 21 mål just nu.

Gustav Nyquist levererade en assistpoäng.

Minnesota - Nashville 2-3

Minnesota: Joel Eriksson Ek, Matthew Boldy

Nashville: William Carrier, Filip Forsberg, Roman Josi