Matchstraff för Zach Giuttari: "Russell ser ut att tappa luften"

Efter en otäck smäll låg Patrick Russell kvar på isen.
Till slut resulterade det i matchstraff och en tidig dusch för Växjös Zach Giuttari.

Med helgens hattrick Patrick Russell från färskt i minnet gick Växjö säkerligen ut på isen i Linköping under torsdagen med målet att stoppa LHC-forwarden. Detta gjorde man sannerligen tidigt i den andra perioden.

Zach Giuttari delade ut en tung smäll mot Russell runt den ena blålinjen och omedelbart höjdes domarens arm. Russell låg kvar på isen i smärtor och efter en granskning kom domarna fram till ett matchstraff för Växjöspelaren.

– Russell ser ut att tappa luften, han är inte beredd på smällen. Han har släppt pucken från ett annat håll, sade TV4:s kommentator Linus Eklund i sändningen.

Linköping kvitterade mötet i det efterföljande powerplay-spelet genom Mattias Hävelid, men släppte sedan in 1–2 kort därefter.

I den tredje perioden klev Växjö ifrån och säkrade segern genom ytterligare två mål. Matchen slutade 4–2 till bortalaget.