Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Ilja Samsonovs revansch – hyllades med ovationer: "Jag grät nästan"

ANNONS

Ilja Samsonov har haft en blytung säsong mellan Toronto Maple Leafs stolpar. I natt fick målvakten emellertid revansch när han höll nollan mot topplaget Winnipeg Jets – och hyllades med ovationer av publiken i Toronto.
– Jag grät nästan, säger Samsonov till Sportsnet.

Ett tag var situationen så pass illa att Toronto valde att placera sin tilltänkte förstemålvakt Ilja Samsonov på waivers för att skicka burväktaren till farmarligan. Säsongen 2023/24 har varit i det närmaste mardrömslik för målvakten som tidigare under säsongen pratat om hur utmanande motgångarna varit mentalt för honom.

Kom vändningen i natt, månne?

Hyllades med ovationer

Den 26-årige målvakten stoppade samtliga 32 skott när Toronto tog en meriterande hemmaseger mot Winnipeg med 1–0 efter förlängningsspel och inkasserade därmed säsongens första nolla. Under matchens gång hyllades Samsonov med ovationer från hemmapubliken.

– Jag grät nästan. Det här är ett väldigt stort ögonblick för mig. Det är enormt, säger Samsonov till Sportsnet.

Räddade två-mot-noll-läge

Samsonov ställdes på flera tuffa prov av Jets i matchen, men inget tuffare när han räddade både det första skottet samt returen när Morgan Barron och Adam Lowry kom i ett två-mot-noll-läge i den andra perioden.

– Det är en jätteräddning. Jag försöker bara hjälpa laget att vinna och göra mitt bästa, säger Samsonov.

26-åringen står nu noterad för en räddningsprocent på 87,5 procent samt ett snitt på 3,45 insläppta mål per match på de 18 matcher han spelat för Maple Leafs denna säsong.

Matchens enda mål i matchen gjordes av superstjärnan Auston Matthews, som avgjorde matchen i förlängningen med sitt 39:e mål för säsongen.

Toronto Maple Leafs – Winnipeg Jets 1–0 e. sd (0–0, 0–0, 0–0, 1–0)
Toronto: Auston Matthews (39).
Winnipeg: -

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: