Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Chicago Blackhawks förlänger med Petr Mrázek

ANNONS

Arvid Söderblom får fortsatt konkurrens av Petr Mrázek. 
Chicago Blackhawks meddelar att man kommit överens om ett nytt avtal med tjecken. 

Petr Mrázek har skrivit på ett nytt avtal. Scott Powers på The Athletic skriver att den tjeckiske burväktaren har förlängt med Chicago Blackhawks genom ett kontrakt värt 8.5 miljoner dollar. 

Den snart 32-årige NHL-veteranen gör sin andra säsong i klubben och har fram till nu suttit på på ett avtal som skulle göra honom till unrestricted free agent denna sommar. Nu har han istället säkrats upp för två år genom årliga värdet, 4.25 miljoner. 

Detta innebär att Arvid Söderblom, som delat på målvaktssysslan med Mrazek denna säsong, fortsatt kommer få kämpa sig till speltid. Hittills under 2023/24 har den 24-årige svensken noterats för 19 matcher i Chicago-målet. Petr Mrázek har stått vid 32 tillfällen och har en betydligt bättre vinstprocent.


TV: Arvid Söderblom: "Man vet inte riktigt vad som händer"

Den här artikeln handlar om: