Roger Hansson jobbar hårt med att hitta förbättring i Rögles spel.
Bildbyrån
SHL

Rögles besked - tittar inte på förstärkningar innan deadline

ANNONS

Tre raka förluster för Rögle BK och dessutom stora problem med målskyttet den senaste tiden. Nu ger tränaren Roger Hansson tydliga besked kring om det behövs förstärkningar innan deadline.
– Absolut inte. Alltså, vad är vårt kapital nu? Det är spelarna vi har i laget, säger Hansson till HD.

Rögle BK har gått tungt den senaste tiden och ett av de främsta problemen just nu är lagets målskytte. Sedan tränarbytet har laget på elva matcher gjort 23 mål, och i sex matcher har det inte blivit mer än ett mål framåt. Rögles tränare Roger Hansson tycker dock inte att någon ytterligare förstärkning i truppen innan deadline är nödvändig.

– Absolut inte. Alltså, vad är vårt kapital nu? Det är spelarna vi har i laget. Hur kan vi få vårt kapital att jobba så det ger oss en väg framåt? I den här gruppen har vi ju en potential vi fortfarande känner inte är nyttjad, säger han till Helsingborgs Dagblad.

“Vi har jävligt mycket verkstad”

Hansson pratar om att kravställningen på varandra inom laget behöver höjas, att ta beslut som hjälper laget att vinna. Att det inte spelar någon roll vem som gör poängen, utan att det viktiga är att laget hjälps åt för att vinna matcher.

– Det handlar om att vi ska göra ett mål mer än motståndaren. Och någon i vårt lag ska göra det målet, säger tränaren till HD.

Förväntningarna på Rögle var höga inför säsongen, men laget har inte levt upp till dem. Vilket har gjort att frustrationen har växt hos supportrarna och det märks av. Vissa röster tycker att det pratas mycket, men ingen förbättring i form av resultat kommer. Något som Hansson inte håller med om.

– Vi ligger där vi ligger. Av en anledning. Och vad den anledningen är, ja, det är det vi håller på att finna ut. Det jobbar vi med varje dag. Sen om det är mycket snack och lite verkstad – vi har jävligt mycket verkstad. Och vi pratar väldigt mycket, säger Roger Hansson till HD. 

Rögle ligger nu på en nionde plats i tabellen på 46 poäng. På torsdag möter man HV71 som har 40 poäng, med en match mindre spelad.


TV: Lucas Elvenes slår tillbaka mot kritiken: “Bullshit” 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games