Anthony Greco.
Foto: Bildbyrån
SHL

Carl-Johan Stålhammar rasar mot Anthony Grecos anmälan

ANNONS

Anthony Grecos anmälan till disciplinnämnden innehåller flera fel. Nu är Linköpings vd och klubbdirektör Carl-Johan Stålhammar starkt kritisk till anmälan.
– Man fäller alltså en spelare på en anmälan som är helt felaktig. Häpnadsväckande, säger han till Corren.

I Anthony Grecos anmälan från situationsrummet till disciplinnämnden stod det bland annat att läsa att Greco satte ut sitt högra ben och träffade Lucas Elvenes vänstra ben med kraft när pucken var i Leksands försvarszon.

Det får Linköpings vd och klubbdirektör Carl-Johan Stålhammar att reagera.

Förutom att pucken var i Linköpings försvarszon, inte Leksands, så var det Elvenes högerben, inte vänster, som Greco träffade så menar Stålhammar att amerikanen inte sträckte ut sitt ben och inte heller ändrade åkriktning, även om han medger att det kan finnas utrymme för olika tolkningar.

– Man fäller alltså en spelare på en anmälan som är helt felaktig. Häpnadsväckande. Rent juridiskt skulle det aldrig hålla. Det är som att du rånar banken i Kisa med yxa – fast du blir åtalad för att ha rånat banken i Rimforsa med pistol. Det åtalet skulle falla direkt, säger Stålhammar till Corren.

“Jag tycker mest att det är pinsamt”

Anthony Greco stängdes under fredagen av i två matcher för sin bentackling på Lucas Elvenes.

– Jag tycker mest att det är pinsamt. Man lyckas alltså med att ange fel plats, fel ben och fel i vem som har pucken. Tre fel av tre möjliga. I en och samma anmälan. Man häpnar. En anmälan kan inte hålla en så här låg nivå – det väcker ett löjets skimmer över hela ligan. Har du sett situationen minst 14 gånger måste du åtminstone kunna säga vilken zon det är i och vilket ben som träffas, säger Stålhammar och fortsätter:
– De avgör och bestämmer, men ska vi vara en professionell liga måste vi kunna ha professionella anmälningar och beskriva rätt situation. Det är det minsta man kan kräva. Annars blir det fars av det. Då faller hela trovärdigheten. Jag ska inte uttala mig om situationen, men beskriv den i alla fall på rätt sätt.

Avstängningen innebär att Greco missar dagens match mot MoDo samt torsdagens match mot Växjö.


TV: Calle Odelius listar sina bästa med- och motspelare

Du kanske även vill läsa:
Stängs av efter smällen: "Vårdslös"
Stängs av efter smällen: "Vårdslös"
Den här artikeln handlar om: