HockeyAllsvenskan

Brynäs segrade i toppmötet – drygar ur serieledningen: "Vinner välförtjänt"

Ettan mot tvåan i tabellen möttes i Hockeyallsvenskan. Då drog Brynäs det längsta strået och vann med 5-3 i Södertälje. Nu leder man också ligan med hela nio poäng.
– Klart att det är viktigt, säger Anton Rödin i TV4 Plays sändning.

Södertälje hade chansen att täppa till gapet till Brynäs och skapa kontakt på riktigt. Men trots en bra start räckte det inte hela vägen för sörmlänningarna.

Emil Alba gav förvisso SSK ledningen i den första perioden, men glädjen var kortvarig då Jack Kopacka kvitterade kort därefter. Samme Kopacka visade också varför han är seriens skyttekung och satte även 2-1.

Södertälje kvitterade till 2-2 innan perioden var slut via Dominic Turgeon.

I den andra perioden kopplade Brynäs ett grepp om matchen när man flyttade fram positionerna och satte 3-2 via Miks Indrasis. Ett resultat som stod sig in i den tredje perioden.

Leder ligan med nio poäng

Väl där dröjde det inte länge innan Anton Rödin utnyttjade SSK-slarv och prickade in 4-2-målet. Ett mål som i mångt och mycket stängde matchen. För lite senare in i perioden så satte Johan Larsson också 5-2 på ett fritt läge.

– Jätteskönt, så klart. Vi gör en gedigen match, maler ner dem och vinner välförtjänt. Vi tar över andra perioden helt och går därifrån med 3-2 och sen är vi effektiva i tredje, säger Anton Rödin i TV4:s sändning.

Filiph Engsund reducerade till 5-3 och Södertälje tryckte på för ytterligare en reducering utan målvakt men målet kom aldrig. Matchen slutade 5-3 och Brynäs leder nu ligan med nio poäng framför Södertälje och Djurgården.

TV: Calle Odelius: Tre anledningar till att Djurgården går upp