Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Sam Reinhart förlängde målsviten – tangerade klubbrekord

Sam Reinhart fortsätter att göra mål. I nattens möte med Detroit Red Wings förlängde han sin målsvit till åtta raka matcher – och tangerade därmed klubbrekordet i Florida Panthers.
– Det är rätt coolt, säger han till NHL.com.

Ett av de stora utropstecknena i NHL den här säsongen är Floridas center Sam Reinhart. Den 28-årige forwarden har hängt med i toppen av NHL:s skytteliga och har den senaste tiden byggt upp en imponerande målsvit för sitt Panthers.

I nattens övertidsförlust mot Detroit (2–3) förlängde Reinhart sin målsvit till åtta raka matcher – och tangerade därmed Pavel Bures klubbrekord från säsongen 2000/01 för mål i flest matcher i rad.

– Varje gång man är i samma diskussion som Pavel Bure… Det är rätt coolt, säger Reinhart till NHL.com.

Nådde stor milstolpe

Nattens mål mot Detroit betydde inte bara 1–0 i matchen och ett tangerat klubbrekord, det betydde också att han nådde milstolpen 500 producerade poäng i NHL. 56 av dessa poäng har kommit på 44 matcher den här säsongen, vilket ger honom en tiondeplats i NHL:s poängliga.

I skytteligan ligger Reinhart nu tvåa, bara ett mål efter ledaren Auston Matthews. Hans 33:e mål innebar även att han tangerade sin tidigare målbästa säsong i karriären, trots att knappt halva grundserien är spelad.

Det blev emellertid en bitter eftersmak för Reinhart och Panthers i natt, då Detroit lyckades vända och vinna nattens möte i Sunrise. Gustav Forsling gav Florida en 2–1-ledning i den andra perioden, men Robby Fabbri kvitterade matchen i den tredje perioden innan lagkaptenen Dylan Larkin avgjorde i förlängningen.

Florida Panthers – Detroit Red Wings 2–3 e. sd (0–0, 2–1, 0–1, 0–1)
Florida: Sam Reinhart (33), Gustav Forsling (6).
Detroit: Michael Rasmussen (10), Robby Fabbri (13), Dylan Larkin (18).