Liam Dower Nilsson och Fredrik Sjöström.
Foto: Martin Jansson & Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Noah Dower Nilsson skadad i Björklöven-debuten

ANNONS

Noah Dower Nilsson skadade sig i debuten med Björklöven i går. Nu vänder den utlånade forwarden hem till Göteborg för vidare undersökningar av Frölunda.
– Nu är det bara för att undersöka och ta reda på vad det är, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till Västerbottens-Kuriren.

Det blev ingen rolig debut i Björklöven-tröjan för inlånade Noah Dower Nilsson. Utan kontakt med motståndarspelare föll 18-åringen till isen och gled sedermera in i sargen – och utgick därefter från spel i matchen mot Kalmar.

Västerbottens-Kuriren rapporterar nu att forwardstalangen kommer att återvända hem till Göteborg för att genomgå vidare undersökningar.

– Jag pratade med Per (Kenttä, sportchef i Björklöven) sent i går kväll och vi beslutade att Noah kommer till Göteborg i dag och vi undersöker honom i morgon (fredag). Egentligen har jag inte så mycket detaljer mer än det. Vi får kolla hur det är med honom och gör en bedömning utefter det, hur farligt det är eller inte kan jag inte svara på i dagsläget, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till tidningen.

Inget med tidigare skadeproblemen att göra

Noah Dower Nilsson opererade tidigare under säsongen en skadad axel, men enligt Sjöström så har gårdagens skada ingenting med hans tidigare skadeproblem att göra.

Låneavtalet mellan Björklöven och Frölunda kring Dower Nilsson gäller alltjämt, vilket innebär att forwarden kan återvända till Umeåklubben när han är friskförklarad.

– Nu är det bara för att undersöka och ta reda på vad det är. Sen är det beroende på hur länge han är borta, gissningsvis missar han ju någonting. Men när han är frisk ser vi ingen anledning till varför han inte skulle återansluta till Löven. Men jag har ingen tidsuppfattning om detta, säger Sjöström.

18-åringen noterades för tre minuter och 55 sekunders istid i debutmatchen för Björklöven.


TV: Lucas Elvenes om tiden i HV71: "Mådde skit"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games