SHL

Jonathan Dahlén historisk – Timrås mesta målskytt någonsin

ANNONS

Jonathan Dahlén sköt 2-2 mot Frölunda – och blev då Timrås meste målskytt någonsin. Stjärnan har nu gjort 190 mål i tröjan.
– Det går inte riktigt att sätta ord på. Ända sedan man gick hockeygymnasium här har man brunnit för föreningen, säger 26-åringen i TV4:s sändning.

Det var i den andra perioden som Jonathan Dahlén prickade in 2-2 mot Frölunda och kvitterade matchen. Men målet var mer betydelsefullt än bara ett mål i omgång 34 av SHL-tabellen.

Målet betydde nämligen att stjärnan nu, 26 år gammal, är Timrås bästa målskytt genom tiderna. Det efter att ha passerat Ove Öström som står noterad för 189 mål.

– Det är otroligt stort. Man vet att det har närmat sig. Det är en stor ära och helt fantastiskt, säger forwarden i TV4 Plays sändning och fortsätter:

– Det går inte riktigt att sätta ord på. Ända sedan man gick hockeygymnasium här har man brunnit för föreningen och lärt känna så många kompisar. Man har varit med om det mesta här.

Jonathan Dahléns fullträff var också starten på ett ryck där Timrå sedan svarade med tre ytterligare mål via Anton Lander, som också gjorde Timrås första mål i matchen, Magnus Pääjärvi och Anton Wedin.

Matchen slutade 6-2 till Timrå efter ett mål av Axel Rindell i den tredje perioden.


TV: Lucas Elvenes om tiden i HV71: "Mådde skit"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games