Jonatan Harju.
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Jonatan Harju tillbaka ikväll för Tingsryd – efter elva matchers frånvaro

ANNONS

Jonatan Harju har missat elva matcher på grund av en skada. Ikväll är han tillbaka för Tingsryd. Detta trots att prognosen var att det skulle ta minst en månad till innan han kunde vara tillbaka i spel.

I Tingsryds bortamatch ikväll mot Västervik gör alltså Jonatan Harju comeback. Enligt Smålandsposten är det långt tidigare än vad som förväntades.

– Det ska bli jäkligt kul. Jag har gått och längtat efter det här och ser verkligen fram emot det, säger forwarden till Smålandsposten. 

Harju skadade sig den 24 november i matchen mot Kalmar. Harju föll efter en närkamp med en Kalmarspelare och landade med hela sin kroppstyngd över sin egen arm. 

Skadan kom väldigt oturligt och under en tid då hockeyn gick väldigt bra för honom. Harju berättar för Smålandsposten att han till en början grävde ned sig lite i det faktum att han skulle bli borta ett bra tag, men att det nu är väldigt skönt att kunna spela igen.

“Skulle ta en månad till – minst”

Rehabperioden efter skadan har gått mycket fortare än vad som var planerat. Enligt de första rapporterna skulle han vara borta från spel i minst en månad till. Men bra hjälp med olika övningar från fysioterapeut har snabbat på processen.

I fredags tränade Harju fullt för första gången sedan skada, och har kört ett par pass därefter. Han spelar nu med en specialutrustning som till viss del låser armen, som ska förhindra att det som orsakade skadan sker igen.

– Jag har haft utrustningen på nu när jag varit på is. Det kändes lite som att man var en robot i början med puckkontroll och så, men jag börjar komma in i det nu, säger han till Smålandsposten.

Den 26-årige forwarden berättar att det har varit frustrerande att inte kunna påverka när laget har gått lite trögt den senaste tiden. Men han tycker att det finns en revanschlusta i laget och att de är laddade. 

Jonatan Harju har hittills den här säsongen gjort åtta mål och totalt 14 poäng på de 21 matcher han har spelat.


TV: Elias Lindholm om 'nya' Calgary

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games