Sami Niku.
Bildbyrån
Nyhet

JYP i krisläge – nu vill Sami Niku lämna klubben

ANNONS

Sami Niku leder backarnas poängliga i finska ligan. Trots det bänkades han i fredagens match och var inte ens med i truppen i lördags. Nu kan toppbacken komma att lämna sin finska klubb. 

Det stormar rejält i den finska klubben JYP just nu. Enligt Iltalehti kan det nu bli så att deras främste poänggörare på backsidan, Sami Niku, lämnar klubben.

Mikko Heiskanen tog över som huvudtränare i JYP efter att Jukka Rautakorpi och den assisterande tränaren Ville Nieminen fick sparken den 20 december. Under Heiskanens ledning har klubben förlorat sina samtliga nio matcher och ligger just nu nästsist i tabellen. 

“Kom inte imorgon”

Under fredagens match mellan JYP och HIFK blev Niku bänkad i den tredje perioden. Inför lördagens match fick toppbacken ett meddelande av den nye tränaren Mikko Heiskanen att han inte skulle vara med.

– Det enda jag kan säga är att i fredags skickade tränaren ett meddelande om att inte komma till hallen imorgon, sa Sami Niku till Iltalehti i måndags.

Dessutom fick Niku och hans familj ett sorgligt besked under helgen, vilket klubben gick ut med under måndagen. Det fick många att tro att det var därför som backen saknades i lördagens matchtrupp.

Men senare under måndagen gick Niku själv ut med att det inte var anledningen till att han inte spelade matchen.

– Det var inte på något sätt relaterat till den tråkiga nyheten. Annars vill jag inte kommentera saken mer nu, sa han till Iltalehti.

Vill lämna JYP

Nikus framtid i klubben är nu osäker. Enligt YLE:s uppgifter pågick det tidigare diskussion mellan klubben och spelaren om att förlänga kontraktet. Men de senaste händelserna har fått Niku att ändra sig och han vill nu lämna klubben.

Sami Niku har den här säsongen hittills gjort 37 poäng på lika många matcher och leder backarnas poängliga. Han har även spelat i det finska landslaget och tidigare i karriären gjort 67 matcher i NHL för Winnipeg Jets och Montréal Canadiens.


TV: Det söker Elias Lindholm i sitt kommande kontrakt

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games