Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Uppgifter: Gustav Salmi Lilja klar för Mora

ANNONS

Gustav Salmi Lilja har etablerat sig som en hockeyallsvensk forward den här säsongen. Men till nästa säsong kommer 21-åringen lämna Västervik för spel i Mora, rapporterar Västerviks-Tidningen.

Västervik plockade in Gustav Salmi Lilja från HC Dalen i Hockeyettan. I sin första säsong i Hockeyallsvenskan har forwarden också imponerat.

Med 13 poäng på 32 matcher är 21-åringen den fjärde bästa poängplockaren i laget.

Men till nästa säsong ser det ut att bli spel i en annan klubb, nämligen Mora. Det är Västerviks-Tidningen som skriver att det är en “done deal” och att övergången kommer presenteras när säsongen är slut.

– Jag har haft kontakt med hans agent och fått till mig att dörren till en fortsättning här inte är stängd men att det skulle bli tufft då större klubbar visat intresse. Det är en spelare som gjort bra ifrån sig här och som jag gärna har kvar. Jag vet inte om han har skrivit på för någon annan klubb, det är inget jag fått till mig i alla fall, säger sportchefen Victor Öhman till tidningen.

Fostrad i moderklubben HV71

Gustav Salmi Lilja har HV71 som moderklubb och var med och spelade tolv matcher när klubben tog sig tillbaka till SHL.

Mora har tagit för vana att värva unga spelare på väg uppåt i karriären. Det här är dalaklubbens första rapporterade nyförvärv till nästa säsong.


TV: Landeskog tillbaka på is - "Nu måste han skola om"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL