HockeyAllsvenskan

Robin Johansson fick chansen - och chockade Björklöven

Med en skada på Tex Williamsson fick Robin Johansson chansen mellan Nybros stolpar.
28-åringen stod emot det mesta och såg sitt lag chocka Björklöven med 4–2.
– Han stod för en väldigt solid prestation och kramas om, säger Hermansson efter slutsignal.

Efter två raka segrar för Björklöven mot Nybro kunde smålänningarna ta revansch strax innan årskiftet med en 3–2-seger. I kväll (måndag) ställdes lagen mot varandra igen. Då chockade man topplaget och klev ikapp dem med en 4–2-seger.

Segern var till stor del tack vare Robin Johansson som hoppade in för skadade Tex Williamsson och räddade 29 av 31 skott i sin sjätte match för säsongen.

– Johansson i Nybro-målet gör en väldigt bra insats. Han stod för en väldigt solid prestation och kramas om, säger TV4:s kommentator Richard Hermansson efter slutsignal

Chockade med drömstart

Nybro kom ut med rejäl energi och chockade det väntade topplaget. Redan i den andra minuten skickade Maxim Golod in 1–0 för hemmalaget och därefter rullade det på. Under en period var det farligt i stort sett varje gång man tog sig framåt i banan och till slut lönades det sig återigen.

– Det är Weigels passnings som är rakt i gapet på Grönhagen i första läget. Det är en riktig projektil som betyder en utökning för smålänningarna. Snacka om bra läge nu för Nybro, säger TV4:s kommentator Richard Hermansson i sändningen när Alexander Molldén skickade in 2–0.

Björklöven tog sig sedan in i mötet. Nybro tog en utvisning och bortalaget utnyttjade powerplay-spelet direkt, men inte utan ilska i arenan.

– Samtidigt som det ropas från hemmapubliken så gör Scott Pooley 1–2 i powerplay. Det är en vissel-orkan från hemmafansen. Det ropas på för många spelare på isen för Björklöven, säger Hermansson i sändningen.

Exploderade efter Weigels snack

“Löven” fortsatte att jaga en kvittering i den tredje perioden, men när den till slut kom höll den inte länge. Joel Mustonen satte 2–2 i fyra mot fyra innan Nybro fick in sin spelare från utvisningsbåset. Då klev Eero Savilahti fram igen för sitt lag.

– Eero Savilahti, kanske “Eero the hero" för Nybro då kan trycker sig fram och hittar den där lösa pucken, säger TV4:s kommentator Richard Hermansson.

I samband med detta kom en ny utvisning för bortalaget och 39 sekunder senare var pucken i nätet igen efter att Rihards Marenis vallat in 4–2. Det blev också slutresultatet.

TV: Klubben: New York Rangers