Foto: Bildbyrån & TV4 (Montage)
SHL

Jonathan Pudas ilska mot Lundqvist - Lance Bouma anmäld

ANNONS

Joel Lundqvist var inte säker på att Lance Bouma förtjänade ett matchstraff för sin tackling. Nu har Linköpingsforwarden anmälts till disciplinnämnden, samtidigt som Jonathan Pudas rasar mot TV4:s nye expert. 
Det är en dålig tackling. Kan omöjligt skydda sig mot den”, skriver han på X.

Skellefteå körde över Linköping med hela 7–1 under lördagen, men efterspelet handlar om en tackling från bortalagets Lance Bouma redan i den första perioden. Smällen mot unge Tim Barkemo slutade med ett matchstraff, men ifrågasattes sedan i TV4:s studio av Joel Lundqvist

– Farten in i smällen är ju inte charging. Han glider in i situationen. Sedan blir det att skridskorna lämnar isen, det är mer smällen. Det är kraften... det är tufft, sa Joel Lundqvist i sändningen.

Nu har Lance Bouma anmälts till disciplinnämnden och Lundqvist har fått mothugg på sociala medier - från Skellefteås Jonathan Pudas

Lägg ner det där skitsnacket.  Kliver in som tredje man i situationen. Barkemo har en redan gubbe i ryggen som sätter press på han.  Det är en dålig tackling. Kan omöjligt skydda sig mot den”, skriver han på X.

"Tacklar Barkemo hårt"

I anmälan uppges följande på SHL:s hemsida:

"Pucken läggs ner i Skellefteås försvarszon och Barkemo fångar upp pucken. Barkemo har en spelare i ryggen som forecheckar. Bouma kommer med hög fart från blåa linjen och åker runt målburen och tacklar Barkemo hårt. Tacklingen utdelas med en uppåt gående kraft och vänster axel träffar upp mot huvudet."

Se situationen här.

Samtidigt meddelar man även att Rögles Brady Ferguson har anmälts till nämnden för en knätackling på Frölundas Noah Hasa.


TV: Landeskog på is - "Långt från en comeback"

Den här artikeln handlar om: