Viljami Juusola är nu tillbaka i Björklöven efter utlånet till Kärpät.
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Viljami Juusola tillbaka i Björklöven efter utlåningen till Kärpät

ANNONS

Den finske backen Viljami Juusola har den senaste tiden varit utlånad till Kärpät, från Björklöven. Lånet har nu nått sitt slut och Kärpät-ledningen är nöjda med backens spel. Trots det är framtiden för honom oviss. 
– Vi får se vad närmsta tiden har att utvisa, säger Per Kenttä till Västerbottens-Kuriren.

Sedan slutet på november har finländaren Viljami Juusola varit på lån hos sin moderklubb Kärpät. Detta eftersom att laget behövde förstärka sin backsida under JVM-turneringen. Till en början hade backen svårt att få speltid, men den ökade successivt och han fick mer och mer förtroende.

Nu är låneavtalet avslutat och backen har begett sig tillbaka till Umeå och Björklöven igen, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Björklövens sportchef Per Kenttä har sett flera matcher som Juusola spelat i Finland, och tycker att backen där har presterat bra utefter förväntningar.

Mikko Myllykoski är sportchef för Kärpät och han är nöjd med Juusolas spel på isen, och berättar för VK att backen har levt upp till förväntningarna som fanns på honom.

Osäker framtid: “Får ta den frågan framöver”

Men konkurrensen på Kärpäts backsida är hård och någon förlängning av lånet har inte diskuterats. Myllykoski tillägger att det inte skulle vara schysst att ta dit Juusola om Kärpät inte kan erbjuda istid, men att han är öppen för att det skulle kunna ändras i framtiden.

– Transferfönstret stänger inte förrän mitten av februari så vem vet vad som händer med skador och liknande, säger Mikko Myllykoski till VK

I Björklöven har Juusola haft svårt att få speltid och sedan han lämnade på lån har även en ny back tillkommit, i form av Carl-Johan Lerby. Det gör att konkurrensen om speltid för den unge finske backen nu blivit ännu hårdare. Vad det innebär för hans framtid är i nuläget ovisst, berättar Björklövens sportchef Per Kenttä.

– Vi får se vad närmsta tiden har att utvisa. Först och främst ska han komma tillbaka i vår verksamhet så får vi ta den frågan (om framtiden) framöver, säger Per Kenttä till Västerbottens-Kuriren.


TV: Nylanders snyggaste aktioner säsongen 2023/24

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM