SHL-KVÄLLEN
Foto: Bildbyrån
SHL

Joni Ortios mardröm – utbytt efter fyra minuter

ANNONS

Joni Ortio och HV71 fick ingen trevlig start på matchen mot Skellefteå. Redan efter fyra minuter stod det 3-0 till hemmalaget – och finländarens kväll var därmed över innan den hann börja. Slutresultatet skrevs 3-1. 

HV71 börjar närma sig lagen ovanför strecket och hade förhoppningar om att ta sig än närmare dem i matchen mot Skellefteå. Men det hoppet dog rätt snabbt efter en mardrömsstart.

Dylan Sikura satte 1-0 redan efter drygt en minut. Det dröjde sedan bara två minuter till innan Frans Haara, backen som har dundrat in mål i J20-laget under hösten, sköt sitt första SHL-mål. När Linus Lindström sedan satte 3-0 efter 4:11 spelat av matchen var kvällen över för Joni Ortio.

– Det är väldigt olyckligt. Det är ett par puckar som ska gå in, men skitsamma. Det var inte 3-0-period sett över det hela men det är klart att man behöver en bättre start än så om man ska vara med, säger HV71:s Anton Strålman efter perioden. 

Lyckades hålla undan

Den finländske målvakten blev utbytt omgående efter det tredje målet och in kom istället Frederik Dichow, som därmed fick göra sitt andra framträdande i HV71.

Efter målvaktsbytet lyckades HV71 stoppa blödningen och hålla Skellefteå borta från sitt egna mål. Istället kom en 3-1-reducering av Oliwer Kaski i slutet av den andra perioden.

I den tredje perioden lyckades Skellefteå stänga ner bortalaget och kom ifrrån matchen med en 3-1-seger.


TV: Vad händer med Elias Pettersson och Elias Lindholm?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games