Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

NHL-debuten får vänta - Dennis Hildeby nedskickad

ANNONS

Det blev ingen NHL-debut för Dennis Hildeby denna gång. 
Efter raketresan till Toronto skickas den svenske målvakten ner i AHL igen. 
– Oavsett har det gått sjukt snabbt på de här två åren, berättade Färjestads Rickard Wallin nyligen i en intervju med hockeysverige.se. 

En raketresa har tagit Dennis Hildeby från Färjestads J20 till Toronto Maple Leafs på blott två år. Detta efter att han i förra veckan kallades upp av NHL-klubben för att ersätta en Ilja Samsonov i svajig form. NHL-debuten får dock vänta. 

Efter 5–6-förlusten som fick Toronto att agera har Samsonov tränat med AHL-laget Toronto Marlies och fått titta på när 34-årige Martin Jones tagit laget till fyra raka segrar. För Dennis Hildeby har detta även betytt att han inte fått göra något inhopp från bänken. 

Nu meddelar Toronto att man byter plats på svensken och ryssen. Samsonov som endast tränat med Marlies kallas upp till NHL-laget igen medan Hildeby skickas ner för att fortsätta sin resa i AHL. Där har han hittills denna säsong varit en av seriens främsta målvakter. 

– Vi får se om det blir något spel eller inte, men oavsett har det gått sjukt snabbt på de här två åren sedan jag stod själv och tvingades ta beslutet att Dennis skulle upp till A-laget i Färjestad. Ett halvår innan han kom upp var han Ture Varg (Färjestads maskot) på min sons hockeyskola på sommaren och jobbade extra. Det går så fort, berättade Färjestads sportdirektör Rickard Wallin i en intervju med hockeysverige.se efter beskedet om Hildeby. 

Läs mer om Hildebys snabba resa från maskot till NHL här, 


TV: Carl Klingberg om matchfixningsutredningen: "Skitjobbigt"

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL