Timrå sköt inte ett enda skott på mål under 27 minuter i förlusten.

Rögle tar andra raka segern – efter Timrås svaga period: “Vi blir helt överkörda”

Rögle tog en viktig seger i lördags mot MoDo och följer upp det med att besegra Timrå under måndagskvällen med 3-2.
Timrå hade då en tung kväll och hade en period på över 27 minuter i mitten av matchen då de inte lyckades skjuta ett enda skott på mål.
– Det är djävulskt dåligt, säger Timrås Filip Hållander.

För ovanlighetens skulle spelades det en SHL-match under måndagskvällen då Timrå IK och Rögle BK ställdes mot varandra. Det är två formsvaga lag som letar efter trendbrott då Timrå bara har vunnit tre av de åtta senaste matcherna medan Rögle endast har tre vinster på de nio senaste matcherna inför kvällens drabbning.

Båda lagen vann i lördags och det blev Rögle som kunde vinna med 3-2 för att ta sin andra raka trepoängare.

Rögle inledde matchen klart bäst och pressade tillbaka Timrå och skapade ett antal lägen. Till slut gav det också utdelning då Dennis Everberg spelade upp till backen Adam Engström som sköt ett skott som gick förbi Timråmålvakten Jacob Johansson för 0-1 i matchen. 18-årige Simon Zether noterades för en assist till målet och det var talangen första poäng i SHL-karriären.

I slutet av perioden fick dock hemmalaget spela powerplay och det gav utdelning då Emil Pettersson satte kvitteringen då han snappade upp en retur sedan Jonathan Dahlén sköt att skott som styrdes via Anton Lander och Pettersson dök då upp och kunde slå in pucken i ett nästan tomt mål. Det var därmed  1-1 efter 20 minuters spel.

Timrå sköt inte ett enda skott på 27 minuter

Men i den andra perioden var det återigen Rögle som var bäst och var klart bättre. De kunde då även ta ledningen igen då Albin Sundsvik snappade upp en puck framför mål och petade in sitt sjunde mål för säsongen. Zether stod för en assist även till det andra målet och efter att inte ha gjort ett enda poäng i SHL på 22 matcher så bidrog han nu med två poäng i matchen mot Timrå.

1-2 stod sig perioden ut och Timrå lyckades faktiskt inte skjuta ett enda skott på mål under mittperioden och efter 40 minuters spel ledde Rögle skotten med hela 23-8.

– Det är dåligt. Vi släpper igenom dem alldeles för enkelt. Vi behöver steppa upp. Jag vill inte reflektera över alla perioder men den är djävulskt dålig den här. Vi måste försöka få stopp på dem, de får komma igenom alldeles för enkelt och får komma med mycket fart, säger Timrå-forwarden Filip Hållander till TV4 i pausen.

Rögle såg dock starka ut och hade god kontroll på matchen.

– Vi spelar helt okej ändå. Vi skapar en ganska mycket lägen och har chanser att göra fler mål. Det gäller att vi är noggranna bakifrån och spelar snabbt och enkelt. Men överlag går det ganska bra, säger målskytten Sundsvik.

I den tredje perioden kom Timrå ut bättre men lyckades ändå inte skjuta något skott på mål under de första fem minuterna men sedan kunde hemmalaget till slut få en puck på Röglemålvakten Christoffer Rifalk. Det var deras första skott på mål sedan Emil Petterssons 1-1-mål i slutet av första perioden och Timrå hade då gått 27:42 minuter utan ett enda skott på mål.

Daniel Zaar hjälte för Rögle

Timrå väcktes dock av det och bara en och en halv minut senare så kunde laget kvittera till 2-2 då Robin Hanzl forcerade in pucken precis framför mål.

Efter målet började Timrå också lyfta sitt spel och ta över matchbilden mer. Hemmalaget sköt faktiskt fler skott inom loppet av bara några minuter än vad de hade gjort på 45 minuter dessförinnan.

I slutet av matchen fick dock Rögle spela powerplay och då kom även 2-3 med mindre än fyra minuter kvar att spela. Daniel Zaar stod framför mål och kunde “snurrskjuta” in pucken i nät. Efter att bara ha gjort två mål på de 22 första matcherna som han hade spelat innan i lördags så har Zaar nu gjort mål i två raka matcher.

– Det känns bättre och bättre där ute, både för laget och egen del. Vi håller ihop och är jäkligt tajta defensivt och kan lita på varandra vilket är en stor fördel. Det är riktigt starkt av alla i laget att studsa tillbaka efter 4-0-förlusten i Leksand (i torsdags). Det är starkt att hålla positiviteten uppe och ta sex poäng efter det, säger Zaar efter segern.

Fjärde raka hemmaförlusten: “Blir helt överkörda”

Timrå tog ut målvakten med lite drygt två minuter kvar och jagade ännu en kvittering. Rögle drog också på sig en utvisning med en och en halv minut kvar och Timrå fick chansen att spela sex-mot-fyra i kvitteringsjakten.

Rögle lyckades dock hålla tätt den sista tiden trots att Timrå fick ett jätteläge med bara några fåtal sekunder kvar. Rifalk fick göra ett par viktiga räddningar precis i slutsekunderna för att se till att bortalaget från Skåne kunde vinna matchen med 3-2.

– I andra perioden blir vi helt överkörda, vi är för tunna. I tredje gör vi ett rejält försök men lyckas inte få in pucken. Rögle är mer effektiva. Effektiviteten är inte där, vi måste sätta lägena vi har. Sedan är vi lite tunna i närkampsspelet runt egna målet och i kortsargen, säger Timrås tränare Anders Karlsson till TV4 efter förlusten.

Timrå har nu förlorat fyra raka matcher på hemmais.

– Det är inte bra, hemma ska vi vara starka, säger “Ante” Karlsson.

Ängelholmarna tar därmed en viktig seger då de numera går upp på slutspelsplats och har fem poäng ner till HV71 på kvalplats.

Timrå – Rögle 2–3 (1-1,0-1,1-1)

Timrå: Emil Pettersson, Robin Hanzl.
Rögle: Adam Engström, Albin Sundsvik, Daniel Zaar.

TV: Filip Forsbergs snyggaste aktioner 2023/24