Tex Williamsson.
Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Tex Williamsson ser slutet på karriären: “Får avsluta här i Nybro”

ANNONS

Tex Williamsson förlängde nyligen sitt kontrakt med Nybro Vikings. 
Då börjar 32-åringen se slutet på sin karriär.
– Jag vill stanna här så det blir väl att man får avsluta sin karriär i Nybro Vikings, säger Williamsson till Barometern-OT

På självaste julafton meddelade Nybro Vikings IF att de förlänger kontrakt med målvakten Tex Williamsson fram till 2026. 

När han värvades till Nybro skrev keepern först bara på för årets säsong efter att ha genomgått en större höftoperation under 2022. Han har dock hållit en bra form under säsongen så här långt och skrev därför på för två nya år i klubben. 

Williamsson, som fyller 33 år på nyårsdagen, börjar då se slutet på karriären och kan mycket väl komma att avsluta i Nybro. 

– Allt fungerar bra runt omkring med laget, kontoret och ledarstaben. Jag trivs här och känner att det har funkat så det var inga konstigheter. Jag vill stanna här så det blir väl att man får avsluta sin karriär i Nybro Vikings och så får man se hur länge det blir, om det blir de här två åren eller längre. Man får se hur länge man håller, man börjar ju bli till åren nu med, säger målvakten till Barometern-OT.

Tex Williamsson kan spela i Nybro resten av karriären

Målvakten pendlar till Nybro från hembyn Lammhult och trivs med att spela i Nybro vilket gör att han kan tänka sig att spela resten av sin karriär i klubben. 

– Vi tog det beslutet hemma att vi ville hitta ett ställe där vi utgår från. Så länge det funkar så kommer jag spela här och så länge Nybro fortfarande vill ha mig. 

Tex Williamsson flyttade till Nybro från MoDo inför säsongen och har haft 89,8 i räddningsprocent så här långt samt 2,70 insläppta mål per match. 

Tidigare i sin karriär har målvakten gjort 32 SHL-matcher för Oskarshamn samt spelat 175 matcher i HockeyAllsvenskan där han har varit en toppmålvakt för klubbar som Pantern, Leksand, Tingsryd och MoDo.


TV: Jaromir Jagr med en assist i säsongsdebuten

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games