Thomas Paananen och Sascha Boumedienne.
Landslag

Team 17 tappade ledning till förlust mot Finland

Team 17 inleder turneringen i Finland med förlust mot värdnationen.
Sverige ledde med både 2-1 och 3-2 men tappade till förlust 4-3 efter förlängning.

Under mellandagarna spelar Sveriges Team 17-landslag en turnering i Finland där de ställs mot fyra andra nationer. I kväll inledde turneringen med en match mellan Sverige och Finland och det blev en dramatisk tillställning.

Finland tog ledningen i matchen efter knappa fyra minuter men Sverige lyfte sig sedan och vände också på steken. Den 16-årige stortalangen Sascha Boumedienne (Youngstown Phantoms, USHL) – som redan ses som en av de främsta talangerna inför NHL-draften 2025 – kvitterade för Team 17.

Strax efteråt kom också ledningsmålet för då Ivar Stenberg (Frölunda) satte 1-2. Skellefteålöftet Viktor Klingsell passade fram till båda målen, även William Håkansson (Luleå) och Eric Nilson (Örebro) noterades för assistpoäng på målen.

Sverige tappade ledning till förlust

Finland kvitterade sedan till 2-2 i den andra perioden vilket gjorde att det var vidöppet inför avslutningen.

Gustav Hillström (Brynäs) gav då Sverige ledningen efter passning av Melvin Novotny (Leksand) med sju och en halv minut kvar att spela. Ledningen höll dock inte utan Finland lyckades kvittera då mindre än fyra minuter återstod.

Det blev sedan förlängning och där avgjorde Finland vilket innebär att Team 17 – ledda av förbundskapten Thomas Paananen – inleder turneringen med förlust. Isak Sörqvist (Luleå) vaktade det svenska målet och räddade 24 av 28 skott i förlusten.

Sverige spelar igen redan under fredagskvällen då Slovakien står för motståndet.

Finland – Sverige 4–3 OT (1-2,1-0,1-1,1-0)

Finland: Eetu Orpana 2, Atte Joki, Jere Somervuori.
Sverige: Sascha Boumedienne, Ivar Stenberg, Gustav Hillström.

TV: Sandin Pellikka – "Kommer inte visa respekt"