Här kliver Carl Lindbom av.

Färjestads mardröm – Carl Lindbom kliver av skadad

Färjestad fick en mardrömsstart i matchen mot Luleå.
Redan efter fem minuter fick toppmålvakten Carl Lindbom kliva av med en skada – och 18-årige Melwin Asp Cassåsen fick då hoppa in för sin SHL-debut.
– Det här är mardrömsbilder för Färjestad, säger TV4:s kommentator Lars Lindberg.

Redan efter fem minuters spel mellan Luleå och Färjestad var olyckan framme för FBK-målvakten Carl Lindbom

20-åringen, som har storspelat under säsongen, åkte på en skada tidigt i matchen efter en olycklig situation. Han går ner på knä mot den ena stolpen för att göra en räddning men pucken styrs då uppåt och han får lyfta sig för att stoppa med axeln men på väg ner fastnar hans skridsko i stolpen och Lindbom trillar ihop och tar sig direkt mot sitt vänstra ben.

“Ser inte bra ut”

Efter att ha kollats till av Färjestads medicinska team så klev Carl Lindbom av isen.

– Det ser inte speciellt bra ut när Carl Lindbom kollas in ordentligt. Det här är mardrömsbilder för Färjestad. Lindbom lämnar isen. Det ser inte bra ut när han haltar av, säger TV4:s kommentator Lars Lindberg.

Eftersom Färjestads andremålvakt Max Lagace inte följde med upp till Luleå så hade Färjestad bara J20-målvakten Melwin Asp Cassåsen på bänken. 18-åringen fick då hoppa in för att göra sin SHL-debut efter skadan på Lindbom.

Melwin Asp Cassåsen fick sedan kapitulera efter drygt tolv minuter i målet då Jonas Berglund gav Luleå ledningen med 1-0.

Luleå vann sedan matchen med 2-1.

TV: Elias Pettersson siar Sveriges väg till JVM-guld