Östersunds kris total – förlorade igen.
Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Tionde raka förlusten för Östersund – förnedrades av Brynäs

ANNONS

Östersund sparkade Roger Forsberg i går. 
Men det hjälpte inte i kvällens match mot Brynäs – jumbon blev förnedrade och förlorade med hela 10-2. 
– Jag tror att Brynäs tycker att det är jävligt gött att spela mot oss just nu. Det är för jävligt, säger ÖIK-forwarden Sebastian Fakt.

Östersunds IK har haft det oerhört tufft i HockeyAllsvenskan den senaste tiden med nio raka förluster vilket gjorde att klubben i går fattade beslut om att sparka tränaren Roger Forsberg. In kommer i stället Tero Lehterä som var i Västerås under förra säsongen. 

Lehterä har dock inte hunnit ansluta till Östersund än och i kvällens match mot Brynäs var det Markus Molin och Kjell-Åke Andersson som ledde laget. 

Det blev dock ingen omedelbar effekt av tränarsparkningen då Östersund åkte på sitt tionde raka nederlag eftersom Brynäs IF förnedrade jumbon och vann med hela 10-2.

“Släpper in alldeles för enkla mål”

ÖIK fick en mardrömsstart då Greg Scott gav Brynäs ledningen i powerplay redan efter 96 sekunder sedan nyförvärvet Alexander Anderberg blivit utvisad efter blott 44 sekunders spel. 

Oscar Pettersson kvitterade sedan för bortalaget men Brynäs tog därefter över matchen. 2-1 kom genom Miks Indrasis och Simon Bertilsson satte sedan 3-1 vilket var ställningen efter 20 spelade minuter. 

– Vi kan betydligt bättre. Det är rätt blekt. Vi släpper in alldeles för enkla mål, de behöver inte göra speciellt mycket för att göra mål, säger målskytten Pettersson till TV4 i pausen och berättar att han fortfarande ser positivt på lagets situation: 
– Det är svart på vitt att vi har förlorat nio matcher i rad men jag tycker ändå att känslan i gruppen är god. Det är ingen som hänger läpp, det är bara att resultaten som inte går med oss. Det är uddamålsförluster hela tiden så jag tror att det kommer att släppa när som helst.

Kritiserar egna laget: “För dåligt”

I mittperioden drog det iväg ännu mer för hemmalaget i Gävle. Miks Indrasis satte sitt andra mål i matchen för 4-1 och senare kom också 5-1 efter mål av Jacob Blomqvist

Brynäs var då nöjda med sitt spel efter två perioder. 

– Jag tycker att vi har full kontroll på spelet och det gäller bara att hålla uppe spelet och inte bjuda in dem. Vi ska bara fortsätta som vi har gjort, säger Blomqvist. 

Östersund stod däremot för en svag insats återigen och forwarden Sebastian Fakt kritiserade då det egna laget. 

– Det är för dåligt. Vi ligger på säkerhetsavstånd överallt och ger Brynäs flera meter att spela på och det funkar inte, det är för dåligt. Vi måste vara tydligare. Vi åker och kliar dem på ryggen just nu och jag tror att de tycker att det är jävligt gött att spela mot oss just nu. Det är för jävligt, säger Fakt.

Östersund föll ihop – förlorade tvåsiffrigt: “Får inte se ut så”

När den tredje perioden började dröjde det bara 30 sekunder innan 6-1 kom genom Linus Lindblom. Men Sebastian Fakt såg sedan till att reducera till 6-2 bara minuten efteråt. 

Östersund slarvade sedan i slutet av matchen vilket gjorde att Brynäs kunde öka på siffrorna ytterligare då Johan Larsson sköt 7-1 innan skyttekungen Jack Kopacka blev målskytt för 8-2 i matchen. Med två minuter kvar att spela gjorde Oliver Tärnström också 9-2 då Östersund tappade fattningen helt de sista tio minuterna av matchen. Det blev även 10-2 efter att Oskar Kvist såg till att det blev tvåsiffrigt i matchens sista minut. 

– Det var inget kul idag. Vi är dåliga matchen igenom. Det får inte se ut så här. Jag vet inte vad som går fel. Vi är tvåa på alla puckar och enormt ihåliga. Vi lämnar Isak Mantler (målvakten) i sticket hela matchen. Det var bara jobbigt idag, säger Daniel Öhrn efter storförlusten. 

Trots överkörningen så hade Östersund “tur” att både Västervik och Karlskoga förlorade under kvällen vilket gör att avståndet uppåt inte växer. 

Brynäs – Östersund 10–2 (3-1,2-0,5-1)

Brynäs: Miks Indrasis 2, Greg Scott, Simon Bertilsson, Jacob Blomqvist, Linus Lindblom, Johan Larsson, Jack Kopacka, Oliver Tärnström, Oskar Kvist. 
Östersund: Oscar Pettersson, Sebastian Fakt.  


TV: Anton Wahlberg efter JVM-premiären

Den här artikeln handlar om: