Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Djurgårdens galna hemmaform fortsätter: "Laget som alla vill slå"

ANNONS

Sedan Michael Holmqvist tog över som huvudtränare har Djurgården spelat sju hemmamatcher – och vunnit samtliga. 3-1-segern mot Kalmar innebar att stockholmarna nu har tagit 21 poäng av 21 möjliga.
– Vi är laget som alla vill slå så vi får möta de bästa varje omgång, det är tufft, säger Linus Klasen i TV4 Plays sändning.

Djurgården föll tungt i Västervik senast. Under onsdagen var stockholmarna tillbaka i spel, och hittade då tillbaka till vinnarspåret.

Hemma mot Kalmar var det aldrig något snack utan 15-5 i skott efter första 20 talade för matchbilden. Det kom dessutom ett 1-0-mål av Alexander Ytterell som bombade in matchens första mål från sin backplats.

I den andra perioden utökade sedan Djurgården ledningen två gånger via först Daniel Brodin och sedan Daniel Glad

– Det har varit en svängig sista månad här. Vi fick barn här drygt för en månad sedan och jag var iväg då och sen kom jag tillbaka och spelade en match innan jag blev sjuk. Så det har blivit en match senaste månaden. Det känns faktiskt rätt bra. Jag tror att det är min dotter där hemma som skickar lite extra kraft, jag har hängt två kassar sedan jag kom tillbaka, säger Daniel Glad till TV4 Play.

“Rättvis seger”

Kalmar reducerade till 3-1 via Kim Strömberg, men skapade aldrig riktigt någon nerv i matchen. Istället satte John Norman 4-1 och Emil Berglund 5-1, vilket också blev slutresultatet.

– En gedigen insats från vår sida. Rättvis seger och bra genomförd match med tanke på debaclet senast. Vi är laget som alla vill slå så vi får möta de bästa varje omgång, det är tufft, summerar Linus Klasen matchen.

Vinsten innebär att Djurgården nu har tagit 21 av 21 möjliga poäng de senaste sju hemmamatcherna. Sedan Michael Holmqvist klev på har laget fortsatt att avancera i tabellen och ligger just nu femma i tabellen, med minst en match mindre spelad än samtliga lag som ligger ovanför.

Djurgårdens nästa match är nu mot rivalen AIK den 27 december. 


TV: Rasmus Dahlins tre snyggaste mål 2023/24

Den här artikeln handlar om: