Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Lukas Dostal nära att bli målskytt – igen: "Ett bra försök"

ANNONS

Anaheim-målvakten Lukas Dostal har tidigare blivit målskytt i farmarligan. I natt var han nära att upprepa bedriften i NHL.
– Det var ett bra försök, säger han till NHL.com efter Ducks 4–3-seger över Detroit.

Så sent som för ett par veckor sedan så blev Tristan Jarry målskytt för Pittsburgh Penguins och under fjolårssäsongen stod både Linus Ullmark och Jesper Wallstedt för varsitt mål i NHL respektive AHL.

I natt var det centimetrar från att hända igen.

Efter att Detroit tagit ut målvakten i matchens slutskede vid underläge 3–4 mot Anaheim så fick Ducks tjeckiske rookiemålvakt Lukas Dostal tag i pucken i samband att Dylan Larkin dumpat ned pucken i Ducks zon. Dostal plockade ned pucken snabbt, lyfte blicken – och sköt.

“Det var ett bra försök”

Pucken gled mot det öppna målet, men målvakten hade inte marginalerna på sin sida. I stället för att sätta pucken i mål fick Dostal se pucken smita några centimeter utanför rätt sida av stolpen.

– Det var ett bra försök. Jag är inte säker på att tränarna uppskattar att jag försöker göra mål när vi bara har en 4–3-ledning, men jag har gjort mål tidigare och tänkte att jag kunde göra det igen, säger Dostal till NHL.com.

Ja, i mars 2022 blev Lukas Dostal den första målvakten i Ducks organisations historia att bli målskytt då han satte pucken i nät i en AHL-match mot Colorado Eagles. I samma match räddade målvakten 51 skott i matchen som San Diego vann med 5–2.

Poäng av Leo Carlsson

Trots Dostals miss kunde Ducks hålla undan och besegra Red Wings med 4–3 efter att vid ett tillfälle i matchen haft en 4–0-ledning. Leo Carlsson stod för en assist i matchen för Ducks, vilket innebär att den svenske stortalangens poängnotering nu är uppe i 15 poäng (8+7) på 22 matcher för Ducks denna säsong.

– Jag älskade våra första 40 minuter i matchen, men alla utvisningar orsakade lite extra huvudbry i slutet, säger tränaren Greg Cronin.

Detroit Red Wings – Anaheim Ducks 3–4 (0–3, 1–1, 2–0)
Detroit: Alex DeBrincat 2 (15), Jeff Petry (1).
Anaheim: Radko Gudas (5), Pavel Mintjukov (2), Adam Henrique (10), Troy Terry (8).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games