CHL

Snabba vändningen räckte inte för Växjö - utslagna i CHL

På mindre än en minut vände man 1–2 till 3–2 och sedan även en seger.
Trots det är Växjös äventyr i CHL över. Genève slår ut de svenska mästarna.
– Det blir förödande, de mål man släpper in och låter Genève gå ifrån, säger kommentatorn, Tobias Dahlberg i Viaplays sändning.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

En åtta matchers lång segersvit i Champions Hockey Leauge tog slut när Växjö förlorade det första kvartsfinalmötet med Genève. Siffrorna blev hela 1–4 och gjorde det därmed tufft inför returmötet. För tufft visade det sig.

Genève höll nere Växjö målproduktion tidigt i kvällens match och kunde därmed säkra avancemanget, men det var inte helt utan darr på ribban.

Till en början var det målsnålt för Växjö. Ställningen var länge 0–0, men efter dryga 15 minuter kom till slut målet. Ludvig Nilsson satte 2–4  i den totala ställningen och gav sitt lag hopp.

Hoppet dödades däremot snabbt i den andra perioden. Sami Vatanen satte 1–1 i matchen tidigt i tredje perioden innan tidigare Örebro-spelaren Sakari Manninen utökade till 2–1 - i numerärt underläge. Där och då såg det tufft ut för Växjö, men ändå lyfte man sig igen.

Fick hopp - med två mål under en minut

En utvisning gav utdelning för hemmalaget två gånger på mycket kort tid. Kalle Kossila till 2–2 och sedan Robert Rosén till 3–2. Båda målen inom samma minut. Vi det läget var ställningen 4–6 totalt och Växjö hade dryga tio minuter på sig att jaga en kvittering.

De sex mål man släppt in över de två mötena blev för mycket. Inget ytterligare mål kom och Växjö gick därmed av isen med en 3–2-seger - men med en 4–6-förlust totalt och vetskapen att man missat semifinalplatsen i CHL.

I semifinalerna av CHL ställs nu Skellefteå mot Vitkovie, medan Genève och Lukko gör upp i det andra mötet.