Video: Viaplay
NHL

Otäcka bilderna - Dylan Larkin medvetslös

ANNONS

Nattens matcher innehöll dubbla smällar för Detroit Red Wings. 
Först knockades kaptenen, Dylan Larkin medvetslös - och sedan föll man ihop till 1–5. 
– Det var riktigt läskigt att se honom utslagen så där, säger Detroits tränare Derek Lalonde enligt NHL.com.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Även om mötet med Ottawa Senators även innehöll glädjeämnen för Detroit Red Wings överskuggades det hela av den otäcka situationen i den första perioden. 

Med dryga sex minuter kvar att spela av perioden tog Red Wings lagkapten, Dylan Larkin emot en smäll från Ottawas Mathieu Joseph och föll mot isen. Stjärnan såg ut att bli medvetslös för en stund och en bår hämtades in till honom där han låg orörlig på isen. 

– Det var riktigt läskigt att se honom utslagen så där, men skönt att han kunde ställa sig upp och ta sig av isen. Men det finns inget nytt att säga, han undersöks fortfarande, säger Detroits tränare Derek Lalonde enligt NHL.com.

Som Lalonde säger lyckades Dylan Larkin till slut ändå ta sig av isen själv. Därefter blev resten av matchen till större delen Senators.

Kanes första mål

Ottawa tog över matchen efter skadan, men till en början var det faktiskt Detroit som reste sig ytterligare. Endast en minut efter att pucken släppts igen efter otäcka smällen klev Patrick Kane fram och satte sitt första i Red Wings-tröjan - i sitt andra framträdande. 

Med 1–1 klev lagen in i andra perioden, men då vände matchen. Tarasenko, Kubalik och Stutzle nätade samtliga i mittenperioden och Senators klev ifrån till en 4–1-ledning. 4–1 blev sedan även 5–1 i den tredje genom mål i tom bur.

– Vi gjorde mål efter Larkins skada, så jag tror inte att det var då vi tappade matchen. Vi var nere på nio forwards i en väldigt känslofull situation och tog sedan två utvisningar tidigt i andra perioden. Det förändra matchbilden, säger Lalonde.

 


 

Den här artikeln handlar om: