Vancouver tog en ny seger i natt och Elias Pettersson visade återigen vägen.
Svenske stjärnan låg bakom det mesta - och avgjorde det jämna mötet med Carolina.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Det är få som har kunnat stoppa Elias Pettersson från att hamna i målprotokollet denna säsong. Nattens möte med Carolina Hurricanes blev inte heller ett undantag.

När EP40 klev av isen hade han tre nya poäng med sig och ett mycket läckert avgörande färskt i minnet.

Carolina hade hämtat upp 1–3 till 3–3 med ett mål tidigt i den tredje perioden när Elias Pettersson klev fram. Den svenske poängkungen rundade Carolina-målet med Sebastian Aho hängandes på ryggen, men kunde ändå få till ett läckert och oväntat avslut. När han kom fram på rätt sida buren svepte Pettersson med klubban och petade på något sätt in pucken. Målet innebar 4–3 och kom dryga minuten efter 3–3-kvitteringen. Målet blev även matchens avgörande.

Men det var som sagt inte svenskens enda poäng för kvällen. Redan tidigt i den första perioden hade Pettersson spelat fram Sam Lafferty till 1–0 innan han i den andra perioden gjorde detsamma, men då till Ilja Mikhejev.

De nya poängen gör att Pettersson befäster sin plats i toppen av svenskarnas poängliga i NHL, men även att han nu är delad fyra i antal poäng i hela ligan - tillsammans med Artemi Panarin och Nathan MacKinnon. Detta på 37 efter 28 matcher.

I 4–3-segern mot Carolina noterades även Nils Höglander för en framspelning. Den unge svenskens 13:e poäng denna säsong.