Foto: Bildbyrån
NHL

Thomas Chabot skadad - igen

ANNONS

Thomas Chabots mardrömssäsong bara fortsätter. Han hade just kommit tillbaka från en skada - då drog han på sig en ny skada och blir borta länge.

Ottawa Senators nyckelback Thomas Chabot vill nog helst glömma hösten och vintern 2023.

Det var i slutet av oktober som Thomas Chabot ådrog sig en handfraktur, bara sju matcher in på säsongen. Chabot missade sedan alla matcher i november, och kom tillbaka i spel först förra helgen. Men redan i den andra matchen var olyckan framme igen. Chabot ådrog sig då en skada på ena benet och har därmed missat de två matcherna Ottawa spelat den här veckan.

Blir borta i minst fyra veckor till

Nu har coachen D.J. Smith bekräftat att det blir betydligt fler matcher än så. Chabot blir återigen borta länge och har satts upp på långtidsskadelistan. Han kommer stå utanför laget åtminstone de fyra kommande veckorna, säger Ottawatränaren.

26-åringen, som redan gör sin sjunde säsong i Ottawa, är assisterande lagkapten och var 2022 lagkapten för Kanada i VM. Han har gjort fyra poäng på de nio matcher han spelat under säsongen.

Ottawa har varit en stor besvikelse under säsongen, och ligger sist i den östra konferensen. De föll i natt mot Toronto, sedan William Nylander avgjort.


TV: Nylander och Järnkrok målskyttar i Torontos seger mot Ottawa

Den här artikeln handlar om: