HockeyAllsvenskan

Noel Nordhs irritation efter bortdömda målet: “Helt sjukt”

Brynäs fick ett mål bortdömt i andra perioden mot Karlskoga.
Då blev Noel Nordh irriterad över att hans mål plockades bort.
– Det är helt sjukt att det inte kan bli mål, fan det är ingenting att diskutera, säger Nordh till TV4.

När Brynäs tog ledningen borta mot BIK Karlskoga i den första perioden så spelade Noel Nordh fram till Johannes Kinnvalls ledningsmål.

I den andra perioden trodde Nordh att han hade gjort mål själv också då han sköt ett skott som gick in bakom BIK-målvakten Marcus Hellgren Smed. Domarna dömde dock “ej mål” på isen och efter videogranskning fastställdes också beslutet att döma bort målet.

Noel Nordh: “För mig är det helt klart mål”

Detta eftersom att Oliver Tärnström bedömdes störa Hellgren Smed i samband med skottögonblicket och hindrade målvakten från att rädda.

I pausen var då Noel Nordh irriterad över att målet dömdes bort.

– Jag tycker det är helt sjukt att det inte kan bli mål. Man kan ju se att Tärnström är ovanför målgården. För mig är det helt klart mål. Det är klart det ska vara mål, fan det är ingenting att diskutera, säger Nordh till TV4.

0-1 stod sig efter två spelade perioder. I slutet av den andra perioden fick Brynäsbacken Kasper Larsen också matchstraff för “physical abuse of officals”. Det är dock oklart exakt vad som hänt då tv-kamerorna inte fångade en repris av händelsen.

I den tredje perioden blev det några fler mål. Brynäs gick upp till en 3-0-ledning efter mål av skyttekungen Jack Kopacka samt stabile backen Simon Bertilsson. Karlskoga reducerade genom Hampus Plato men det kom lite väl sent och Brynäs vann matchen med 3-1.

Karlskoga – Brynäs 1–3 (0-1,0-0,1-2)

Karlskoga: Hampus Plato.
Brynäs: Johannes Kinnvall, Jack Kopacka, Simon Bertilsson.

TV: Victor Hedman: "Inte bara att trycka på en knapp"