Noah Östlund.
Foto: Bildbyrån
Junior-VM

Noah Östlund om hjärnskakningen: "Inte velat gå på för tidigt"

ANNONS

Han väntas vara en nyckelspelare för Sverige i JVM. I Växjö går dock Noah Östlund alltjämt skadad efter en smäll mot Linköping för drygt tre veckor sedan.
– Jag är på god väg tillbaka, säger han till Smålandsposten.

Det var i matchen mot Linköping den 18 november som Noah Östlund åkte på en smäll som resulterade i en hjärnskakning. Sedan dess har inte den talangfulle Växjöcentern kunnat spela.

Någon fara kring hans deltagande i JVM ska det dock inte vara, även om han medger att det funnits en liten oro att skadan skulle sätta stopp.

– Det är klart att man blev lite orolig för det. Samtidigt har jag inte velat gå på för tidigt heller. Får man en smäll till mot huvudet kan det bli mycket värre. Därför har det hellre varit att jag har vilat någon dag extra för att inte stressa fram något bara för att det kommer sen, säger Östlund till Smålandsposten.

“Blir ju alltid en osäkerhet”

Noah Östlund beskriver sin status i dag som “helt okej”.

– Jag är på god väg tillbaka. Det har varit segt men man har som sagt inte velat stressa fram något, säger Östlund.

Juniorkronornas förbundskapten Magnus Hävelid berättade i går för hockeysverige.se att han har förhoppningar om att Östlund ska vara okej lagom till JVM.

– Just i dag är han ju inte hundra procent friskförklarad så det blir det ju alltid en osäkerhet. Man vill ju alltid fråga läkaren att ge ett ”ja eller nej” om han kan spela men han är under rehabilitering. Både vi och han tror på att det ska vara okej. Det hoppas vi i varje fall, sade Hävelid då.

“Blir nästan så stort som det kan bli”

19-åringen spelade JVM i Halifax och Moncton förra säsongen och väntas vara en nyckelspelare för Juniorkronorna i Göteborg. Att få spela turneringen på hemmaplan betyder extra mycket för Växjö-talangen.

– Det blir nästan så stort som det kan bli. Att dessutom få göra det med grabbarna som man har hängt ihop med under hela juniortiden ska bli väldigt kul. Vi ska gå för guldet, säger Östlund.

Den här säsongen har Östlund producerat sju poäng (4+3) på 17 matcher i SHL med Växjö Lakers. Förra säsongen stod han för 26 poäng (8+18) på 37 matcher i Hockeyallsvenskan med Djurgården.


TV: Leksands revansch: "Ni trodde vi skulle vara jäkligt dåliga"

Den här artikeln handlar om: