Dylan Sikura och Skellefteå fick jubla.
Foto: Jeanette Dahlström/Bildbyrån
SHL

Dylan Sikura bröt måltorkan i Skellefteås seger

ANNONS

Dylan Sikura hade inte gjort ett enda mål på sina 19 första matcher i SHL. 
Men nu bröt han äntligen måltorkan när Skellefteå vann med 2-1 borta mot Örebro. 
– Det var en lång väntan för mig, det var skönt att få in den, säger Sikura till TV4. 

Skellefteå AIK hade förlorat veckans två tidigare matcher mot Färjestad och Luleå och var ute efter revansch när de åkte ner till Närke för en bortamatch mot Örebro. 

Då blev det också seger för bortalaget från Västerbotten med 2-1 efter förlängning. 

Örebro inledde matchen bäst och fick en drömstart då Robert Leino satte 1-0 redan efter 94 sekunders spel – men det blev alltså det enda målet som Örebro gjorde. 

Hemmalaget var det bättre laget under de två första perioderna och skapade stor press mot Skellefteå men toppmålvakten Linus Söderström stod för en stark match och höll tätt.

Efterlängtat mål för Dylan Sikura

I den andra perioden kom Skellefteå upp i ett sällsynt anfall mitt i Örebros dominans och kunde då också kvittera. Max Lindholm bröt in med pucken och den studsade sedan bort till Dylan Sikura som sköt och pucken gick in bakom Jhonas Enroth för 1-1. 

Sikura hämtades in som en spetsvärvning till Skellefteå men hade haft det tufft med 0+4 på sina 19 första matcher i SHL. Nu bröt han dock äntligen måltorkan med sitt första SHL-mål i sin 20:e match. 

– Det var en lång väntan för mig, det var skönt att få in den och kunna lätta på axlarna lite. Så det är bara att fortsätta och sätta några fler, säger Sikura till TV4 och fortsätter: 
– De pushade ner oss under stora delar av perioden och vi gjorde det bra i egen zon. Det var ett bra spel av Max som tog in pucken i mitten och det är aldrig fel att skicka pucken mot målet och som tur var så gick den in.

Zeb Forsfjäll matchhjälte för Skellefteå

I den tredje perioden höjde sig Skellefteå men det blev inga mål utan 1-1 stod sig efter 60 minuters spel vilket innebar att det skulle krävas förlängning för att få fram en vinnare. 

Då klev 18-årige Zeb Forsfjäll fram och sköt segermålet till bortalaget efter passning av Arvid Lundberg

– Jag fick en bra pass av Arvid, såg att jag fick en bra bana och försökte bara använda backen som ”screen”. Det var grymt skönt att få in den, säger den JVM-aktuelle centern och fortsätter: 
– Inte den bästa matchen av oss. “Limpez” (Linus Söderström) där bak räddar oss och håller oss kvar i första och andra perioden. Sedan gör vi det bättre och får lite längre anfall i tredje. 

Både Skellefteå och Örebro har då likadant facit efter veckans tre matcher då båda lagen tog en seger men åkte på två förluster. 

Örebro – Skellefteå 1–2 OT(1-0,0-1,0-0,0-1)

Örebro: Robert Leino.
Skellefteå: Dylan Sikura, Zeb Forsfjäll.


TV: De är hetast inför JVM-uttagningen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL