TV: Filip Forsbergs succé fortsätter – sänkte Pittsburgh

Filip Forsberg är på väg mot nånting stort. Svensken stod i natt för två nya poäng och det avgörande målet i 3-2-segern mot Pittsburgh. Nu är forwarden tvåa i den svenska poängligan.
– Jag försöker bara vara på de rätta ställena, säger matchvinnaren.

Nashville har börjat vinna matcher, och det mycket tack vare sin svenska stjärna Filip Forsberg. Masen är på väg mot sin bästa säsong i karriären och står nu noterad för 27 poäng på 21 matcher.

Med det är det bara Elias Pettersson som är bättre av svenskarna i ligan. William Nylander har också 27 poäng.

I natt klev han fram med ett mål och en assist. Målet kom också på övertiden och frälste Nashville i mötet med Pittsburgh. Det dröjde inte mer än 14 sekunder in på övertiden innan han klev fram och stänkte dit 3-2. Med det har svensken nu gjort poäng i nio av de tio senaste matcherna och har på dessa stått för 15 poäng.

– Jag tycker att jag spelar ett rätt snabbt spel. Vår kedja spelar verkligen bra djupt nere i deras zon. Vi vinner tillbaka många puckar i forechecken och skapar på det sättet. O'Rielly och Nyquist skapar många lägen för mig. Jag försöker bara vara på de rätta ställena, säger 29-åringen till NHL.com.

På väg mot karriärens bästa säsong

Det var också Nashville som började matchen bäst och sprang ifrån till en 2-0-ledning när Michael McCarron satte två snabba mål i den första perioden. Filip Forsberg assisterade till det andra.

Jevgenij Malkin reducerade i den andra perioden innan Bryan Rust kvitterade matchen med åtta minuter kvar.

Filip Forsberg är nu med råge på väg mot karriärens bästa säsong. Svensken har varit väldigt skadedrabbad och inte spelat alla 82 matcher sedan säsongen 16/17.