Jaedon Descheneau.
Foto: Maxim Thore/Bildbyrån
Spelarövergångar

Jaedon Descheneau klar för Eisbären Berlin

ANNONS

Jaedon Descheneau har gått klubblös under hela årets säsong. 
Men nu får Brynäs tidigare poängkung chansen i Tyskland då han skriver på ett provspelskontrakt med Eisbären Berlin.

Kanadensiske forwarden Jaedon Descheneau spenderade drygt två säsonger i SHL mellan 2019 och 2021 där han spelade för Brynäs och Malmö men han lämnade Sverige och har sedan spelat i Finland. 

Den här säsongen har 28-åringen dock gått klubblös men nu har en lösning uppenbarat sig för Descheneau. Han är nämligen klar för tyska topplaget Eisbären Berlin där han skriver på ett provspelskontrakt som gäller i fyra veckor.

– På grund av vår spända personalsituation har vi bestämt oss för att bli aktiva på spelarmarknaden igen. Jaedon Descheneau är en stark ytterforward som redan har bevisat sina egenskaper. Han är i sin bästa ishockeyålder och känner till DEL från sin tid i Düsseldorf. Vi kommer att noga övervaka Jaedon under de kommande veckorna och sedan besluta om ett permanent kontrakt med Eisbären, säger klubbens sportchef Stéphane Richer.

Vann Brynäs interna poängliga

Jaedon Descheneau har tidigare gjort en säsong i den tyska ligan med Düsseldorf, säsongen 2018/19, och han öste då in 51 poäng på 52 matcher vilket gav en niondeplats i poängligan. 

Han gjorde sedan två hela säsonger i Brynäs där han först gjorde 18 poäng på 46 matcher under 2019/20 och säsongen därpå stod Descheneau för 32 poäng på 52 matcher vilket gjorde att han vann Brynäs interna poängliga. Han flyttade sedan till Malmö men där hade kanadensaren det tungt med blott 1+1 på tio matcher innan han lämnade SHL.


TV: Här gör Petr Cech sin professionella ishockeydebut

Den här artikeln handlar om: