MoDo förlorade hemma mot Växjö.
Foto: Bildbyrån
SHL

Växjö vinner försenade matchen mot MoDo

ANNONS

Matchen mellan MoDo och Växjö blev försenad på grund av snökaos. 
Sedan vann bortalaget från Småland då skyttekungen Marcus Sylvegård klev fram och sköt segern till Växjö. 

På grund av snöovädret i stora delar av landet blev Växjös flyg upp till Örnsköldsvik försenat vilket gjorde att matchstarten fick skjutas upp med 20 minuter innan pucken kunde släppas mellan MoDo och Växjö. 

Resan upp till Ö-vik påverkade dock inte Växjö utan smålänningarna gick ut och vann med 3-1 för att ta sin sjätte raka seger. 

Det var däremot MoDo som inledde matchen bäst och skapade stort tryck ner mot Växjös mål men utan att få in pucken. Hemmalaget vann skotten med 13-3 i första perioden men det var Växjö som hade tagit ledningen.

20-årige Victor Stjernborg kom i spelvändning och sköt pucken upp i krysset bakom MoDo-målvakten Lassi Lehtinen vilket var matchens enda mål under de första 20 minuterna. 

– Jag fick pucken i mittzonen där och bestämde mig ganska tidigt för att skjuta. Det var lyckligt att den träffade där den träffade, säger Stjernborg till TV4. 

MoDo var nöjda med spelet, det enda som saknades var målen. 

– Vi spelar bra offensivt och får många puckar mot målet men deras målvakt spelar bra just nu. Om vi bara fortsätter så här så borde vi kunna få in pucken, säger Riley Woods i pausen. 

Marcus Sylvegård upp i delad skytteligaledning

I den andra perioden jämnade matchen ut sig lite även om MoDo vann skotten igen, den här gången med 13-9. Men återigen var det bara Växjö som gjorde mål. 

Det var en duell mellan SHL:s skyttekungar i kväll då MoDos Mikkel Aagaard leder på 13 mål före tvåan Marcus Sylvegård i Växjö. Men nu var det utjämnat. Sylvegård klev nämligen fram och satte 0-2 i matchen för sitt 13:e mål för säsongen och han går därmed upp i delad skytteligatopp med Aagaard. 

– Det känns som att det var länge sedan man gjorde mål men det är alltid lika kul varje gång, säger Sylvegård och hyllar sedan målvakten Adam Åhman
– Han håller kvar oss i matchen. Han är extremt bra.

“Väldigt konstig uppladdning”

I den tredje perioden fick MoDo kontakt genom ett mål av Erik Walli Walterholm men närmare än så kom inte hemmalaget. Växjö utökade till 3-1 då Joel Persson sköt ett skott som studsade på ett par MoDo-spelare och gick in i eget mål. 

Manuel Ågren punkterade sedan matchen med ett mål i tom kasse och Växjö vinner med 4-1 för att ta sin sjätte raka seger och befästa sig som tabelltvåa i SHL. 

– Det är en oerhörd skön seger. Det blev en väldigt konstig uppladdning. Vi kommer hit fem minuter innan värmningen började typ och jag slängde i mig två mackor, lite yoggi och müsli. Sedan sade jag att “fan, vi får flytta fram matchen”. Det kändes som att grabbarna behövde få i sig käk, säger Joel Persson till TV4 och fortsätter: 
– Första perioden kändes det som att man hade syra i hela kroppen. Sedan blev det bättre och bättre under matchens gång. 

MoDo – Växjö 1–4 (0-1,0-1,1-2) 

MoDo: Erik Walli Walterholm. 
Växjö: Victor Stjernberg, Marcus Sylvegård, Joel Persson, Manuel Ågren.


TV: Kan Marcus Sylvegård platsa i NHL?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games