Johan Lundskog.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Adler Mannheim rensar - Johan Lundskog sparkas

ANNONS

Efter en tuff inledning på säsongen rensar Adler Mannheim ut personal. 
Två av de som får gå är den svenske huvudtränaren, Johan Lundskog och klubbens svenske sportchef Jan-Axel Alavaara.
– Utvecklingen under de senaste veckorna har tvingat oss att först tänka och slutligen agera, säger klubbchefen Daniel Hopp på hemsidan.

Det blev ett kort inhopp som huvudtränare i Tyskland. Johan Lundskog sparkas från sin post i Adler Mannheim samtidigt som sin assisterande Jeff Hill och sportchefen Jan-Axel Alavaara som förlängde för en dryg månad sedan. 

– Jag är övertygad om att vi med en ny drivkraft kommer att komma tillbaka på vägen till framgång, säger klubbchefen Daniel Hopp på klubbens hemsida.

Mannheim blev tyska mästare 2015 och 2019, och slutade trea förra året. Nu ligger man på en åttondeplats efter 22 matcher med nio poäng upp till serieledande Straubing Tigers.

Johan Lundskog har tidigare varit assisterande tränare för Frölunda i SHL under tre säsonger och assisterande tränare för Oskarshamn i HockeyAllsvenskan. Innan flytten till Tyskland var han assisterande i Davos och sedan huvudtränaren i SC Bern

Tidigare NHL-tränaren ersätter

Även Jan-Axel Alavaara är bekant i Sverige, inte som sportchef utan som spelare och assisterande tränare. Totalt blev det 13 säsonger i Elitserien/SHL, främst i MoDo och Frölunda, innan han klev in i tränarrollen och sedermera blev scout innan han hamnade i Mannheim 2018.

In på tränarposten och som sportchef i Mannheim kommer istället amerikanen Dallas Eakins som förra säsongen stod i Anahiem Ducks bås i NHL.


TV: Här gör Petr Cech sin professionella ishockeydebut

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games