Nyköpings HF Ungdom vann mot Enköpings SK HK

Ryck i sista perioden avgjorde för Nyköping hemma mot Enköping

En jämn match mellan hemmalaget Nyköping och gästande Enköping avgjordes först i tredje perioden. Där var Nyköping starkare och vann matchen i J20 Region öst herr med 4-3 (0-2, 2-0, 2-1).

Segermålet för Nyköping stod Filip Lindberg för 16.45 in i tredje perioden.

Det här innebär att Nyköping nu har fyra segrar i följd i J20 Region öst herr.

I början av matchen var Enköping starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av Roman Shamsutov och Sebastian Larsson Forth. Efter 13.05 i andra perioden nätade Valter Björnsson, framspelad av Elliot Almgren och Theodor Fransson och reducerade åt Nyköping.

Elliot Almgren gjorde dessutom 2-2 efter 15.49 på pass av Valter Björnsson och Samuel Svedberg.

9.02 in i tredje perioden slog Ludvig Siljesvärd till framspelad av Oliver Dahlgren och Roman Shamsutov och gav laget ledningen för Enköping.

9.28 in i perioden nätade Nyköpings Walter Reimer framspelad av Filip Lindberg och Leo Ekengren och kvitterade för Nyköping.

Efter 16.45 nätade Filip Lindberg på pass av Andreas Wagner och avgjorde matchen. Lindberg fullbordade därmed lagets vändning.

Nyköping har fyra segrar och en förlust och 24–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Enköping har en vinst och fyra förluster och 14–25 i målskillnad. Det här var Nyköpings fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Enköpings tredje uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Nyköping på fjärde plats i tabellen, medan Enköping är på åttonde plats.

På lördag 25 november 16.00 spelar Nyköping borta mot Göta Traneberg, och Enköping hemma mot Huddinge.