Foto: Bildbyrån & Viaplay (Montage)
NHL

William Nylander förlänger sviten - poäng i 17 raka matcher

ANNONS

William Nylander fortsätter att leda Toronto till segrar.
I söndagens match i Avicii Arena förlängde han den galna poängsviten och avgjorde på övertiden. 
– Jag är väldigt imponerad över det han gör nu, säger Mats Sundin i Viaplay under 4–3-matchen.

Det tog inte lång tid i söndagens möte med Minnesota Wild innan William Nylander hade gjort det igen. Precis som i mötet med Detroit klev han fram för sitt Toronto Maple Leafs och noterades för poäng. 

En snabb inspelning i powerplay letades sig fram till Auston Matthews framför buren och 1–1-målet i sista matchen av NHL Global Series. 

Assisten innebär att Nylander nu förlängt sin galna svit och gjort poäng i 17 raka matcher under säsongsinledningen och tangerar därmed Henrik Zetterbergs rekord från 2007/08. 

– Det är speciellt. Sätt den i hans händer och bra saker händer för oss. Han gör ett bra jobb med att hitta killar och sätter den också när han får egna lägen, säger lagkamraten Mitch Marner i Viaplay. 

På plats fanns även Mats Sundin som själv gjort poäng i 30 raka matcher från säsongsstart. Dit har Nylander en bit kvar, men ändå får han ta emot lovord från profilen. 

– William har otroliga möjligheter. Jag är väldigt imponerad över det han gör nu, säger Mats Sundin när han besöker Viaplays studio. 

“Kan vara det största namnet på marknaden i sommar”

Samtidigt som Toronto jublar över detta sitter de i en prekär sits då William Nylander fortfarande sitter på ett utgående kontrakt - och det kan bli svårt att få plats med honom under lönetaket. 

– Vi vet att Toronto vill ha kvar honom och han vill stanna i klubben, men det finns flera spelare med höga löner och nu kan han nästan spela sig bort från Toronto, säger NHL-insidern Christ Johnston i Viaplay och fortsätter om väntade lönen:
– Det börjar väl på tio miljoner, minst. Sedan går det uppåt. Han kanske går mot elva miljoner om han är med i toppen av poängligan. Jag vet inte hur det skulle fungera i Toronto. Han kan vara det största namnet på den öppna marknaden i sommar. Han är en rockstjärna i Toronto.

Avgjorde - efter Minnesotas upphämtning

Efter Nylanders 1–1-mål kom även 2–1 från Maple Leafs rookie Matthew Knies i slutet av första och sedan 3–1 tidigt i tredje, men Wild gav inte upp. 

Med sitt andra backmål för dagen reducerade Minnesota till 2–3 genom Jacob Middleton, assisterad av Joel Eriksson Ek, innan norske stjärnan Mats Zuccarello kvitterade när laget jagade som hungriga vargar. 

– Frukten av ett hårt jobb. Äntligen kanske de börjar tro på det här, säger experten Håkan Södergren i Viaplay.

Matchen gick till övertid och väl där klev han fram, vem annars? 

William Nylander trampade runt Wilds försvar och lyfte in sitt tolfte mål för säsongen för att bli stor hjälte på hemmaplan.


TV: Matthews hyllar Nylander: "Prestationerna har varit otroliga"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games