Oskarshamns nya mardröm: Överkörda av Rögle

Krisen blir bara värre och värre i Oskarshamn. Under lördagen förlorade laget det viktiga bottenmötet mot Rögle på hemmaplan – med 4-1.

Oskarshamn kommer allt närmare ett kval. Laget är nu helt avhängt och har i skrivande stund tolv poäng upp till säker mark. En uppförsbacke som ser ut att växa för varje match som spelas.

Under lördagen mötte man Rögle, som ligger på en tolfte plats precis ovanför strecket, och blev då överkörda. På hemmaplan hamnade man i ett underläge med 1-0 i den första perioden efter ett mål av Simon Ryfors.

I den andra perioden fortsatte det att ringa bakåt och bortalaget satte både 0-2 och 0-3. Först via Adam Tambellini och sedan via Thomas Grégoire.

Dödade matchen i andra

Här dog hoppet i matchen för hemmalaget. Istället var det Rögle som fortsatte att kontrollera matchbilden. Skåningarna hade också bud på 4-0 när Linus Sandin åkte till sig ett friläge och fick med sig en straff. Forwarden tog hand om den själv och satte den i stolpen.

– Den är inte bra nog. Vi låter dem bara gå in i zon, det måste vi bli bättre på. Nu är det bara försöka att vända den här skiten till varje pris, sa kaptenen Oscar Engsund efter den andra perioden.

I den tredje fick Oskarshamn in en viktig kvittering när Olli Palola reducerade till 3-1 redan efter 42 sekunder. Men istället för ytterligare en reducering kom 4-1 för Rögle via Albin Sundsvik.

“Måste börja vinna hockeymatcher”

Och nu är det alltså tolv poäng upp till säker mark för Oskarshamn.

– Det är fortfarande för mycket upp och ner. Det är därför vi förlorar den här matchen. Det är tolv poäng upp och vi måste börja vinna hockeymatcher, säger Martin Filander i TV4.

För Rögle var det en minst sagt viktig seger där man nu har vunnit två raka matcher mot nästjumbon HV71 och jumbon Oskarshamn. Något som ger laget lite andrum nedåt i tabellen. Nu är man uppe på samma poäng som MoDo, som förvisso har en match mindre spelad.

TV: Andre Lee målskytt i comebacken efter skadefrånvaron