Foto: Bildbyrån
SHL

Rögle vann ångestmötet – efter märkliga bilderna

ANNONS

Rögle var illa ute och låg under med 3-0 mot nästjumbon HV71 – då vände laget och vann med 5-4 efter straffar. Det efter en märklig situation där HV71 fick ett bortdömt mål i straffläggningen (!). 

Rögles mardrömsstart på SHL-säsongen såg ut att fortsätta. Skåningarna var ett tag bara ovanför kvalstrecket på målskillnad före HV71. Krislaget låg nämligen under med 3-0 och var riktigt illa ute på hemmaplan i ångestmatchen. 

Vid samma tillfälle var skotten också 19-4 i fördel för bortalaget.

Det var tidigt i matchen som Nick Shore hittade en retur och rakade in ledningsmålet. Måns Lindbäck utökade sedan till 2-0 innan Anton Strålman gjorde 3-0.

Anton Bengtsson och Albin Sundsvik gjorde sedan två snabba reduceringar för Rögle, men Mattias Tedenby svarade och tryckte in 4-2 på nära håll, Ett resultat som stod sig perioden ut.

I den tredje kom Rögle ut och gjorde både 4-3 och 4-4. Båda målen kom av Rodrigo Abols som klev fram med två viktiga mål.

– Vi dödade förvisso den första utvisningen men sen får de 4-3 och då blir vi lite stissiga och tveksamma. När de gör 4-4 hittar vi oss igen och då är vi nära att få in femman men nej, det är tufft, säger Anton Strålman i TV4:s sändning.

Märkliga scenerna

Matchen gick då till straffar där Oliwer Kaski gjorde mål i den sista omgången, trodde alla. Men domarna dömde det som att finländaren hade skjutit en gång redan och att straffen därmed var avslutad. Något som retade upp HV71 rejält.

– De säger att de dubbelkollar med Stockholm och kollar regelboken. De ser hans skottfint där som ett avslut. När det är gjort anser de att hans straff är lagd. Jag tycker att rörelsen är framåt och jag kan inte regelboken. Jag tycker att så länge man har kontrollen och fortsätter straffen framåt är det mål, men det tyckte inte domarna, säger Strålman om situationen.

Johan Lindbom i båset var fly förbannad och efter att Joni Ortio släppte in den efterföljande straffen, som också blev avgörande, applåderade han ironiskt mot domarna.


TV: Erik Brännström om de otäcka bilderna

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games