Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Första NHL-målet för John Beecher: "Så glad man bara kan bli"

ANNONS

Tolv matcher fick John Beecher vänta. I natt kom första NHL-målet när han hjälpte Boston Bruins till en 3–2-seger mot Dallas Stars.
– Jag är så glad man bara kan bli, säger Beecher till NHL.com.

John Beecher har varit ett av de mer uppburna talangerna i Boston Bruins organisation sedan han valdes i förstarundan av NHL-draften 2019. Sedan dess har den storvuxne centern hunnit med tre säsonger i collegeligan innan han förra säsongen spenderade hela säsongen i AHL.

Den här säsongen har Beecher tagit en ordinarie plats i ligan – och i natt fick han äntligen göra sitt första NHL-mål. Halvvägs genom den första perioden plockade Beecher upp en sargretur och kunde sedermera överlista Jake Oettinger med ett handledsskott som letade sig förbi Dallas-målvaktens plockhandske.

– Jag är så glad man bara kan bli. Inte bara för att jag fick göra mitt första mål, utan även för att det var ett viktigt mål i en bortamatch där jag kunde hjälpa laget att vinna. Min kedja spelade fantastiskt och hjälpte mig att få några möjligheter, säger John Beecher till NHL.com.

Mason Lohrei sköt första NHL-målet

Det var inte bara Beecher som sköt sitt första NHL-mål i karriären i matchen. Även rookiebacken Mason Lohrei blev målskytt i 3–2-segern när han satte 2–0 med drygt sex minuter kvar att spela av den första perioden.

– Två mål från rookies och fjärdekedjan… Det var väldigt viktigt. Vi ville komma ut hårt på dem och det var exakt vad vi gjorde, säger tränaren Jim Montgomery.

Linus Ullmark fick följa nattens segermatch från bänken, där han såg sin målvaktskollega Jeremy Swayman storspela och rädda 35 skott i segermatchen. Hampus Lindholm stod för en assist i matchen för Boston och har nu skrapat ihop två poäng (0+2) på tolv matcher.

Dallas Stars – Boston Bruins 2–3 (0–2, 0–0, 2–1)
Dallas: Wyatt Johnston (4), Joe Pavelski (5).
Boston: John Beecher (1), Mason Lohrei (1), Brad Marchand (6).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM